avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pliante comerciale impreuna cu factura fiscala prin ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pliante comerciale impreuna cu factura fiscala prin posta clasica

Exista o relgementare legislativa prin care un furnizor de servicii sa fie obligat sa nu mai trimita informatii comerciale nesolicitate impreuna cu factura fiscala?

Aici ma refer la pliante ce contin diverse oferte, sau informatii despre servicii noi pe care operatorul le-a lansat.

Pana acum am gasit legea 506/2004 art.12 insa acopera doar comunicarea electornica.

De asemenea nici capitolul IV art.15 si 16 ale Ordonantei Guvernului 130/2000 cu modificarile aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 si OUG 174/2008 nu acopera aceasta situatie.

Singurul lucru pe care l-am gasit si care ma poate ajuta este legea 677/2001 articolul 15 (2), insa in acest caz operatorul respectiv nu intra in categoria contraventiilor.

Nu vreau sa ajung iar la ANPC sau ANSPDCP.
Cel mai recent răspuns: adrian19801980 , utilizator 21:20, 11 Ianuarie 2015
Nu aveti cum sa-i interziceti sa-si promoveze propriile servicii. Asta ar fi si absurd si de fapt nu stiu cu ce va incomodeaza? Daca nu doriti sa mai primiti plicul asa cu tot ce contine, optati sa descarcati factura de pe internet si gata.
Va multumesc pentru raspuns domnule George Neagu, dar nu raspunde intrebarii mele.

Serviciile sau ofertele pentru servicii sau produse, altele decat cele stipulate in contract, reprezinta informatii comerciale nesolicitate. Cum adresa fizica, la fel ca si adresa de email, reprezinta date cu caracter personal am dreptul sa le interzic procesarea lor in scop de marketing. De altfel pentru mediul online exista lege speciala, deci nu inteleg de ce ar fi absurd. Nu am dreptul sa le interzic sa vina sa imi puna pliante in cutia postala, dar conform legii 677 am dreptul sa le interzic sa le tipareasca pe factura sau sa le puna in acelasi plic cu factura.

Intrebarea mea este daca exista un cadru legal, altul decat cel mentionat de mine, de care ma pot folosi pentru a opri aceste practici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal voncid voncid As dori sa stiu daca o persoana juridica este obligata sa se inregistreze ca si operator de date cu caracter personal in cazul in care vrea sa faca personal o ... (vezi toată discuția)
Spam art 6 (3) lege 365/2002 ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Am o intrebare mai delicata: cf art 6 punctul 3 din legea 365/2002 : Comunicările comerciale care constituie un serviciu al societăţii ... (vezi toată discuția)