avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Radiere ipoteca constituita ca garantie imobiliara ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Radiere ipoteca constituita ca garantie imobiliara casier

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Pana la data de 27.05.2014 am fost angajata unui banci, in functia de casier. Am avut constituita garantie materiala de 3 salarii si deasemeni un contract de ipoteca pentru un imobil care nu imi apartine dar care a fost pus gaj in favoarea bancii pentru perioada in care am fost salariata. La incetarea raporturilor de munca am solicitat restituirea garantiei materiale si radierea ipotecii pentru imobil. Deoarece am avut o mica lipsa in gestiune conducerea bancii a hotarat sa nu imi restutie aceasta garantie si consider eu ca intr-un fel s-a abuzat si de faptul ca eu am la aceasta banca un credit de nevoi personale pe care de la incetarea contractului de munca nu l-am mai achitat . Mentionez ca acest credit nu este unui ipotecar, am giranti - persoane fizice, nicidecum garantie imobiliara. Conducerea bancii a hotarat ca din garantia constituita sa imi acopere lipsa de cca 900 lei, diferenta pana la 3400 punand-o la rate la creditul meu fara a ma anunta in prealabil. Acum dupa 8 luni de zile solicitand in scris si verbal radierea ipotecii banca refuza sa mi-o dea spunand ca acest imobil il va folosi ca sa acopere creditul meu ( in valoare de 12000 de lei) scotandu-mi casa la licitatie. Considerati ca este legal acest lucru si daca nu sa ma ajutati dvs. sa imi spune-ti cum sa reformulez cererea de restituirea ipotecii 9 respectiv ce art. din Codul Civil 0. Va multumesc pentru intelegere.Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:09, 13 Ianuarie 2015
mipopsin a scris:

[...] un imobil care nu imi apartine [...]
[]... scotandu-mi casa la licitatie. [...]

Pana la urma al cui e imobilul, pe ce nume, cine l-a cumparat si din ce bani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi bancare in "calitate" de garant ipotecar DanLo DanLo In 2007 am contractat un credit bancar persoane fizice punand ca ipoteca casa parintilor mei. Incepand cu anul 2011 am fost pus in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca. onorariu notarial si taxa cf alina_valentina alina_valentina Buna ziua, As dori sa aflu cat este taxa notariala pentru radiere de ipoteca? Se poate efectua radierea de ipotedca si la alt notar decat cel care a ... (vezi toată discuția)