avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna,sunt casatorita legal din 2006,dar de 2 ani suntem separati,sotul meu fiind plecat din tara.Vreau sa divortez,el cica este de acord,dar nu vrea sa se intoarca in tara pt a merge la un notar public invocand tot felul de motive,vreau sa mentionez ca nu avem copii si nu e cazul vreunui partaj,eu neavand pretentii la nimic.Ajutati-ma,cum sa procedez?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:14, 14 Ianuarie 2015
puteti incerca si asa.....
Divorţul pentru separarea în fapt îndelungată
Art. 934. - (1) Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului.
(2) Dacă soţul pârât se declară de acord cu divorţul, se vor aplica în mod corespunzător dispoziţiile art. 930.
In primul caz, inseamna sa-si asume vina...
Ati notificat sotul sa ii aratati ca are doua sanse: vine si termina in 30 de zile cu un cost decent sau plateste cheltuielui de judecata? Poate se incumeta.
Altfel, apelati la o cerere in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu art.934 cpc ContSters143145 ContSters143145 In cazul divortului in care se invoca art. 934 CPC si este considerat \\"vinovat\\" reclamantul pentru ca paratul a parasit domiciliul de peste 2 ani, va plati ... (vezi toată discuția)
Divorț fără acord, fără minori, după separare mai lungă de doi ani: cum îl pot obține și de ce documente am nevoie? Mario7 Mario7 Buna ziua! Cat costa un divt fara acord cu minori , avand ca motiv separarea de mai mult de 2 ani eu traind in strainatate. Si ce documente am nevoie pentru ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)