avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie pe un teren cu unica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie pe un teren cu unica deschidere un drum de servitute

Buna seara,

Intrebarea mea ar fi:se poate diviza o gradina a carei parte din spate are iesire pe un drum de servitute?practic terenul ar fi inconjurat din toate laturile de proprietatile vecinilor si unica sa deschidere ar fi un drum cu latimea de 4 m.pe toate aceste terenuri se construieste in prezent, e drept ca al meu e unicul in situatia de a nu avea un front stradalci doar aceasta deschidere de 4 m in acest drum de acces.

va multumesc!

Cel mai recent răspuns: madalinaiftime , utilizator 12:14, 14 Iulie 2011
da, dar nu mai poti construi pe ea
da sepoate dezmembra, insa dupa stiinta mea far iesire la calea publica, respectiv fara drum de servitute constituit nu puteti face cadastrul si intabula...deci nu puteti dispune
:) cred
dar daca as crea eu un drum care sa se constituie in drum de acces/front stradal chiar din terenul meu?adica din 1000 mp sa renunt la cat ar fi necesar dintr-o latura pt a-l transforma in front stradal astfel incat terenul ramas sa poata fi folosit pt constructia unei case?
exista o reglementare a latimii servututii de trecere..parca minim 4 metri, nu imi mai amintesc..am avut acum cativa ani o expertiza
deschiderea de care vorbiti nu are nici o legatura cu servitutea de trecere...aici fiind doar vb de acces si nu de front stradal:D
iar de construit se poate construi daca aveti accesul asigurat..:)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
ContSters214051, utilizator
multumiri pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire teren radumalica radumalica Buna ziua Mama mea si sora ei sunt mostenitoare pe un teren de 1000mp dispus pe lung de la strada, cu deschidere 16.93 m la strada, lungime 46.5 m pe parti ... (vezi toată discuția)
Lungime front stradal cand este si servitute Sebss Sebss Buna ziua, Am o intrebare la care nu gasesc raspuns oricat as cauta in forum. Urmeaza sa achizitionez o parcela de 600mp. Parcela momentan nu are in CF ... (vezi toată discuția)