avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie de plata la avizier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie de plata la avizier

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui proprietar in parte?
Cel mai recent răspuns: floripruna , utilizator 14:04, 17 Ianuarie 2015
Corect @elga50.
Noi atentionam prieteneste restantierii prin evidentierea acestora cu alta culoare (marker roz, galben) pe lista de plata.
Apoi le mai amintim pe email ca au restante si ca se apropie data urmatoarei liste de plata...
Uneori formulam notificarea cu toate datele complete (antet, adresa, sume, termene...) si o introducem in cutia de posta a restantierului.
Daca ne intalnim cu restantierul intamplator prin bloc, pe casa scarii... iar incercam sa-i aducem aminte ca are restante...
Toate acestea sunt actiuni ce nu ne costa si adesea au efect.

Atunci cand acestea nu-si ating scopul trecem la notificarea prin posta cu confirmare de primire, intocmita in doua exemplare, notificare ce poate fi folosita apoi in instanta, spre deosebire de celelalte "amabilitati" care nu pot fi de folos in instanta.

Dar nu aplicam notificarea colectiva prin afisare pentru ca am genera mai mare suparare, apoi poate unora le-ar veni ideea de a se constitui intr-un grup organizat al debitorilor si cine stie ce probleme ar genera de la sesizari (nefondate) catre institutii ale statului, la actiuni de pedepsire fizica ori psihica directe sau indirecte. Stiti ca unde-s multi puterea creste. Asa ca problemele cu debitorii trebuiesc rezolvate individual chiar daca se aplica aceleasi masuri fiecaruia.
Putin :offtopic:
Apropos de sublinierea cu marker pe lista...
Acum multi ani, la blocul parintilor mei, bloc locuit in mare parte de cadre militare si condus de un colonel, ca la armata :fight: au incercat sa faca aceasta pavoazare a listelor in cazul restantierilor.
Va spun ca n-ati fi vrut sa vedeti iesirea din minti a unui restantier fata de presedinte si administrator la prima sedinta de incasari dupa afisare.
A fost prima si ultima data cand au mai colorat listele :giggle:
Armata, armata, dar nu s-au mai pus cu nebunu' ca era in stare sa-i stranga de gat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Problema mea este ca posta iti lasa o recomandata, pe care foarte putini se duc sa oridice. Iar daca nu o ridica, eu nu am dovada ca i-am notificat :(
Cred ca o sa le trimit notificarile prin curier, chiar daca ma va costa mai mult. Multumesc frumos inca o data.
La posta depuneti scrisorile cu confirmare de primire.
In caz ca persoana nu se duce sa o ridice, postasul v-o aduce inapoi. Pastrati plicul nedesfacut, pe plic se poate vedea stampila postei ceea ce va dovedi ca scrisoarea a fost depusa, nu a fost primita si v-a fost returnata de la posta.

Cheltuielile postale le puneti in sarcina fiecarui restantier caruia i-ati trimite acea notificare.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
elga50, moderator
floripruna a scris:
Cred ca o sa le trimit notificarile prin curier, chiar daca ma va costa mai mult. Multumesc frumos inca o data.

Curierul poate face acelasi lucru pe care-l face postasul angajat al Postei Romane. Daca restantierul nu e de gasit ori nu vrea sa primeasca scrisoarea, atat postasul cat si curierul, vor aduce scrisoarea la sediul asociatiei (expeditor).
Doar nu credeti ca un curier o sa treaca la agresiuni fizice ori psihice asupra destinatarului pentru a-l forta sa semneze ca a primit scrisoarea.

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta pentru neplata datoriilor B.Constantin B.Constantin buna ziua.as dori sa va intreb ce se poate face in cazul in care un vecin are datorii de peste 2500 lei la intretinere si refuza sa vorbeasca cu ... (vezi toată discuția)
Procedura ordonantei de plata crisad crisad C.P.C. Art. 1.014. - \\"(1) Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut ... (vezi toată discuția)
Somatii de plata returnate ursulina ursulina Am expediat prin poştă, cu confirmare de primire, două somaţii de plată pentru răuplatnicii care urmează a fi daţi în judecată. Problema este că ... (vezi toată discuția)