avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision bancar card de salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision bancar card de salariu

Astfel cum s-a impamantenit in viata noastra de capitalisti, salariul este virat intrun cont bancar la care este atasat un card ... de salarii.
Recent am fost anuntat de banca respectiva ca, incepand cu data de ... 2015, mi se va percepe un "comision de alimentare a contului in care imi incasez salariul", in valoare de ... x lei/luna, o singura data pe luna, respectiv atunci cand mi se vireaza salariul de catre institutia la care lucrez.
Cat de legal este un asemenea demers al bancii?
Oare BNR a liberalizat conditiile ea si comisionele bancilor, ina asa fel ancat acestea sa-si bata joc de clienti?
Mentionez ca toti salariatii institutiei respective isi primesc salariul pe card, la aceeasi banca.
Ar fi multe intrebari necunoscute pe care vi le-as adresa, dar ma rezum doar la acestea si binenteles la recomndarea dvs. referitoare la atitudinea ce trebuie abordata fata de banca.
Personal, stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 20:30, 15 Ianuarie 2015
BNR nu reglementeaza comisioanele practicate de banci. Fiind o piata libera, fiecare banca poate practica pentru serviciile pe care le presteaza ce tarife (comisoane) doreste, atat timp cat ele nu contravin unor dispozitii legale. Tot din cauza ca este o piata libera, aveti posibilitatea (angajatorul, nu dvs.) sa alegeti o banca ce nu practica astfel de comisioane. Cum nici dvs. nu va bateti joc de angajator fiindca ii cereti salariul, nici banca nu isi bate joc de clienti daca le cere bani pentru serviciile prestate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane banci iuvri iuvri Buna ziua! Intrebarea mea este legata de o problema intampinata cu o banca care se pretinde serioasa din Romania. Am deschis un cont curent la ei de din ... (vezi toată discuția)
Plata salariului cash utiliyator utiliyator Angajatii din sectorul de stat care lucreaza in institutii unde intreg personalul este platit prin intermediul cardurilor pot opta pentru plata salariului ... (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu M123G M123G Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatieL in urma modificarii bazei de calcul CAS in 2012, mi s-a retinut din salariu anul acesta o suma in plus fata de ... (vezi toată discuția)