avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Perioada fiscala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Perioada fiscala

la 31 decembrie societatea are o cifra de afaceri de 480.000 lei .pana la aceasta data am fost platitori de tva la trimestru .trebuie sa depun 010 pt schimbarea perioadei fiscale la luna ?
mai clar pana 30.09.2014 am fost micro ,la trim 4 am indeplinit conditiile pt IP iar in decembrie cifra de afaceri a depasit 100.000 euro .ce fac in aceste conditii ?depun 010 si nu mai depun 094 ?cu ce luna intru cu decontul la luna ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 12:02, 15 Ianuarie 2015
Cod fiscal:

ART. 156^1 Perioada fiscală

(1) Perioada fiscală este luna calendaristică.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), perioada fiscală este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabilă care în cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere şi/sau neimpozabile în România conform art. 132 şi 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent în lei se calculează conform normelor, cu excepţia situaţiei în care persoana impozabilă a efectuat în cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de bunuri.

Depuneti 010 si de la 01.01.2015 sunteti platitor lunar de TVA.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri declaratia 094 la pfa contawest contawest Buna seara, Va rog un sfat la completarea declaratie 094 O PFA platitoare de tva trimestrial cu tva la incasare cum completeaza declaratia 094 ,referitor ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial calin felicia calin felicia Care este cifra de afaceri cand se depune TVA lunar si declaratia 010 pana cand se depune ? (vezi toată discuția)
Declaratie cifra de afaceri 2009 nistor_maria nistor_maria in ce format se depune decalaratia privind cifra de afaceri si pna in ce data (vezi toată discuția)