avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale

Buna ziua!
doresc si eu sa ma informati referitor la un credit de nevoi personale facut in 2008 la banca Piraeus pe o durata de 10 ani.
-este in franci elvetieni
-primele 4 luni am platit 209 franci pe luna conform contractului,apoi am fost anuntat ca trebuie sa platesc in plus lunar 14 franci ceea ce am si facut.
-ultima rata platita partial din cauza unor probleme personale.
-pana acum am fost la timp cu platile (luna decembrie 2014 platit doar 58 franci)
-in martie 2018 ultima rata de platit (incheierea contractului)

Ce mi se poate intampla daca nu mai platesc ?
-este facut pe adresa parintilor mei fara casa girata
-parintii mei pot avea probleme cu apartamentul lor?
-eu detin un loc intravilan impreuna cu sotia mea prin programul tineri casatoriti.
-poate banca sa puna sechestru sau executare silita?

Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Krypton_1, utilizator
Cel mai recent răspuns: SaminaP , utilizator 18:00, 25 Iulie 2022
Buna ziua,
Orice datorie ce trece de 10 ron va fi inregistrata in biroul de credit. Cu un istoric negativ proprietarul si coplatitorii creditului nu vor mai putea accesa alt imprumut sau le va fi mult mai greu.
Sumele neplatite vor trece catre firmele de recuperare care vor recupera banii prin orice mijloace, in functie de suma. Pentru sume mici se pune proprire pe venituri.

Puteti verifica situatia din biroul de credit aici:
[ link extern ] /

Toate cele bune!
Dar daca am contract in strainatate nu cred ca poate pune oprire pe nimik
Mentionez faptul ca in momentul cand am luat creditul nu eram insurat si nu am pus pe nimeni sa ma gireze.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Krypton_1, utilizator
Am înţeles
Sumele neplatite vor trece catre firmele de recuperare care vor recupera banii prin orice mijloace, in functie de suma. Pentru sume mici se pune proprire pe venituri.
Si de exemplu eu.. Am ramas in Romania cu datorii neachitate in bancă, sunt peste 14 ani de atunci.. Dar eu nu ma mai aflau in Romania ? Ce se întâmplă in acest caz, ma găsesc si în afara, tarii, pot sa-mi opreasca bunurile, sau sechestru pr imboliliar?
Sorin Sorin a scris:

Buna ziua,
Orice datorie ce trece de 10 ron va fi inregistrata in biroul de credit. Cu un istoric negativ proprietarul si coplatitorii creditului nu vor mai putea accesa alt imprumut sau le va fi mult mai greu.

Puteti verifica situatia din biroul de credit aici:
[ link extern ] /

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in franci elvetieni transformat in euro Ayra Ayra Buna ziua Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)
Executare silita costica55 costica55 Buna ziua, Fica mea are un credit in franci elvetieni la Bankpost,nu a mai platit ratele de aproximativ 4 ani,nu are bunuri,este plecata de 7 ani in afara ... (vezi toată discuția)