avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit in franci elvetieni transformat in euro
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit in franci elvetieni transformat in euro


Buna ziua

Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si coplatitor. Dintre toate bancile, m-am oprit la VOLSKBANK, directorul de agentie de atunci, era numai lapte si miere in consiliere, ca varianta ceea mai buna e creditul in franc elvetian. In anul 2010 am ramas fara loc de munca si am rugat banca sa-mi micsoreze rata, de la o rata de 350 CHF, aveam de platit 150 CHF un an de zile. Dupa un an m-au anuntat ca trebuie sa platesc 550 CHF, adica sa recuperez restantele neplatite, ceea ce imi era imposibil, chiar daca aveam un loc de munca. Am rugat sa-mi micsoreze dobanda, dar nu au fost de acord. M-au anuntat ca singura modalitate ar fi, sa trec din franci elvetieni, la creditul in euro. Asa ca m-am trezit cu un telefon prin care ma anuntau ca trebuie sa semnez contractul in euro. L-am semnat, cu toate ca le-am spus ca nu sunt de acord. mi-au spus ca alta varianta nu e, decat asta, plata in franci de 550 CHF sau executare silita daca nu platesc ratele.
Si dupa 5 ani de plati in franci elvetieni pentru suma de 20000, am ajuns sa platesc o rata de 265 euro/luna la un credit de 41000 euro. Am incercat sa discut pe cale amiabila, m-am certat cu ei,le-am trimis cerere, dar degeaba. Cum e posibil ca pentru o suma de 20000 CHF sa ajung la 41000 euro si toate ratele pe care le-am platit pana atunci, sunt anulate?Are cineva o solutie juridica?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Ayra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:59, 30 Ianuarie 2015
Trebuie vazute documentele. Poate puteti sa reduceti rata in vreun fel tinandu-se seama de eventualele clauze abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Reducere credit in franci din 2008 conualfy conualfy Buna ziua, Vreau sa apelez la sfaturile si bunavointa dumneavoastra intr-o problema care devine tot mai strigenta: valoarea creditului imobiliar luat in ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat de vanzare BrandusaM BrandusaM Buna ziua, am un apartament achizitionat in 2007, pe 25 de ani, pe o valoare de 65 de mii de euro. Rata lunara este in jur de 3000 RON. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)