avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii intracomunitare scutite sau nu de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii intracomunitare scutite sau nu de tva

Buna ziua!
Doresc sa imi infiintez un pfa cod caen 8211(Activităţi combinate de secretariat).serviciile o sa le prestez ptr 3 firme din germania.as vrea sa ma declar de la bun inceput platitor de tva si sa ma inscriu in ROI. am inteles ca asa este mai bine intrebarea mea este daca ma inscriu in ROI
facturez cu tva sau nu?.firmele ptr care o sa prestez aceste servicii sunt platitoare de tva in germania. va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac..Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: cami19762003 , utilizator 16:35, 17 Ianuarie 2015
Este cel mai bine asa cum ati ales sa faceti, adica sa va inscrieti ca platitoare de T.V.A.. Avantajul este ca facturati fara T.V.A. firmelor din Germania carora le prestati serviciile iar T.V.A. aferenta cheltuielilor efectuate in Romania este deductibila si o puteti incasa de la statul roman.
Multumesc mult pentru raspuns.Nu mai stiam ce sa cred, unii spuneau ca treuie sa facturez cu tva deoarece sediul pfa este in romania altii spuneau ca nu.multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa intracomunitar ilie_a64 ilie_a64 Sunt pfa si prestez servicii exclusiv pentru o firma din Belgia.Nu sunt platitor de TVA dar firma belgiana este.La infiintare in august 2011 cei de la ANAF-ul ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)