avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara prealabila

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Un angajat a sustras bunuri din magazinul unde lucra. Si-a recunoscut fapta dar prejudiciul este de 14.000 lei si a promis ca-l acopera pana la 01 iulie. Pana la acea data, el cum va figura in societate?
Noi ne gandeam sa facem o comisie de cercetare disciplinara prealabila si daca nu achita pana in iulie ii desfacem contractul cu art.264 litera f din codul muncii-dar sa avem procedura indeplinita pana atunci. Credeti ca este bine?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 08:18, 10 Iunie 2009
loredanap a scris:

Pentru recuperarea prejudiciului se poate merge si prin constituirea ca parte civila in procesul penal?



Legea da dreptul la optiune persoanei prejudiciate in privinta utilizarii caii penale sau civile de valorificare a pretentiilor impotri-va persoanei responsabile.
De aceea, calitatea de parte civila in procesul penal presupune, in mod obligatoriu, constituirea in aceasta calitate, printr-o declaratie expresa din partea persoanei prejudiciate, care poate fi facuta oricand in cursul urmaririi penale, iar in cursul judecatii, cel mai tarziu pana la citirea actului de sesizare a instantei.
Tratamentul legal obliga partea civila ca in cuprinsul declaratiei de constituire sa precizeze in ce consta prejudiciul suferit si care este cuantumul acesteia, pentru ca orice modificare ulterioara a declaratiei de constituire de parte civila nu este valabila, fiind tardiva.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)
Demisie mariuca4 mariuca4 Daca imi dau demisia in timpul unei cercetari disiplinare prealabile mai poate face seful ceva impotriva mea? Mentionez ca deja am primit 2 convocari pt ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea unui salariat Remus47 Remus47 In ce conditii si ce procedura exista sa sanctionez material un salariat pentru neandeplinirea sarcinilor de serviciu , mai precis pentru producerea de ... (vezi toată discuția)