avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale- rasfrangere asupra sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale- rasfrangere asupra sotului supravietuitor

Va rog daca se poate sa ma ajutati intr.o speta...
In urma unui accident rutier, soferul a decedat, o persoana este in coma la spital de vreo 2 luni...iar o alta persoana a scapat. Intrebarea este...in cazul unui eventual proces...(cred ca politia s-a autosesizat...)pers care este in coma se poate constitui parte civila in procesul penal si poate solicita daune morale?(iar daca moare..mostenitorii de drept pot face acest lucru, nu?) Si Avand in vedere ca inculpatul este decedat....sotia acestuia va fi urmarita pentru recuperarea daunelor?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:24, 9 Iunie 2009
In acest caz actiunea penala este pusa in miscare din oficiu.
Persoana aflata in coma poate fi reprezentata in instanta.
Cred ca solutia cea mai potrivita ar fi solicitarea acestor daune in baza politei de asigurare a persoanei vinovate de producerea accidentului.
In cazul nefericit al mortii,mostenitorii acestuia au drept la actiune.
dar....actiunea poate fi facuta impotriva sotului mostenitor? sau impotriva defunctului...si sotul ca succesor al acestuia preia pasivul succesiunii?
Raspunderea penala este personala.
Eu in acest fel am stiut sa va indrum.Mai asteptati si alte pareri.
in cazul in care sotia accepta integral mostenirea, ar putea fi obligata sa suporte si datoriile defunctului
Solicitand daune de la asigurator,in baza politei de asigurare,poate ar fi o cale mai usoara.
La acest lucru m-am gandit cand am vorbit despre asigurare.

Alte discuții în legătură

Stabilire plata daune de catre sotul supravietuitor yx32_angel yx32_angel Acum o luna de zile, sotul meu a decedat in urma unui accident rutier..el conducand autovehiculul, accidentul provocandu-se din cauza vitezei f mari...In urma ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)