avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale- rasfrangere asupra sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale- rasfrangere asupra sotului supravietuitor

Va rog daca se poate sa ma ajutati intr.o speta...
In urma unui accident rutier, soferul a decedat, o persoana este in coma la spital de vreo 2 luni...iar o alta persoana a scapat. Intrebarea este...in cazul unui eventual proces...(cred ca politia s-a autosesizat...)pers care este in coma se poate constitui parte civila in procesul penal si poate solicita daune morale?(iar daca moare..mostenitorii de drept pot face acest lucru, nu?) Si Avand in vedere ca inculpatul este decedat....sotia acestuia va fi urmarita pentru recuperarea daunelor?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:24, 9 Iunie 2009
In cazul actiunii penale, se a dispune incetarea urmarii penale in baza art 11 pct 1 lit c din codul de procedura penala , cu aplicarea art 10 alin 1 lit g din acelasi cod (decesul faptuitorului).
In ceea ce priveste daunele morale sau materiale, actiunea civila se va indrepta impotriva mostenitorilor faptuitorului, iar acestia pot chema in garantie firma asiguratoare RCA a autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire plata daune de catre sotul supravietuitor yx32_angel yx32_angel Acum o luna de zile, sotul meu a decedat in urma unui accident rutier..el conducand autovehiculul, accidentul provocandu-se din cauza vitezei f mari...In urma ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)