avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie primita fara drept, sau...!?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie primita fara drept, sau...!?!

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare.

In data de 16.01.2015 primesc o scrisoare de la Agentia pentru Plãti si Inspectie Socialã prin care sotia imi este somata, ca in termen de 15 zile de la primire, sa returneze suma xxxx lei reprezentand indemnizatie pt perioada 03.09.2012 - 30.09.2012, pe motiv de reangajare in data de 03.09.2012.

Acum sincer nu mai stim ce am primit si daca am primit ceva in plus sau nu...copilul implinea 2 ani pe 03.12...trebuie sa cerem extras de la banca(daca mai pot furniza pentru acea perioada) si sa verificam daca am incasat mai mult sau nu!

Dilema mea este...chestiile astea nu ar trebui facute atunci, in anul respectiv ?...asemenea lucruri dupa cat timp se prescriu ?
Sa nu aruncati cu pietre, dar intreb pentru ca situatia e foarte aiurea...sotia lucreaza in afara localitatii si ca sa mearga la banca dupa extras trebuie sa isi ia o zi de concediu, o zi care o pierde aiurea din cauza unor incompetenti!

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 28 Ianuarie 2015
Lasand la o parte ironia cu invocarea spiritelor, nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti pentru anularea deciziei respective.

In opinia mea, din ce ati relatat dvs, sanse sunt pentru anulare.
freeelis a scris:

Lasand la o parte ironia cu invocarea spiritelor, nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti pentru anularea deciziei respective.

In opinia mea, din ce ati relatat dvs, sanse sunt pentru anulare.

Multumesc pentru raspuns...ironia era cu caracter general si nu adresata dumneavoastra.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

2. - Daca dvs. ati respectat termenul prevazut mai sus atunci nu va faceti vinovat ca AJPIS v-a acordat indemnizatia o luna in plus.
- Conform Legii 126/2014 vina apartine Primariei sau AJPIS si nu mai trebuie sa restituiti banii.
tudorvaleriu a scris:

1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

2. - Daca dvs. ati respectat termenul prevazut mai sus atunci nu va faceti vinovat ca AJPIS v-a acordat indemnizatia o luna in plus.
- Conform Legii 126/2014 vina apartine Primariei sau AJPIS si nu mai trebuie sa restituiti banii.

Multumesc mult, extraordinar raspunsul dumneavoastra....am depus dosarul de insertie care includea si decizia de revenire pe post in data de 20.09.2012...iar sotia a revenit la munca in 03.09.2012 !
1. Atunci nu trebuie a mai platiti nimic.

2. Faceti contestatie la AJPIS si aratati cum ati respectat prevederile art.19 din OUG 111/2010 si invocati prevederile Legii 126/2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie de crestere copil CarmenCrengutza CarmenCrengutza Buna Ziua! Am o problema legata de CCC. In decembrie 2013 am nascut. In martie 2014 am depus dosarul de CCC. In luna Mai 2014 m-am intors la serviciu. Din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calculata gresit musetel musetel De curând am primit o adresa de la APS in care mi se cerea sa restitui o suma de bani din indemnizatia pentru cresterea copilului incasata in urma aproape 5 ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)