avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna ziua.
Doresc sa ma ajutati cu un sfat sau o solutie la urmatoarea problema:o ruda de-a mea a facut un credit pentru nevoi presonale in anul 2007, fara ipoteca sau alte garantii, insa la un moment dat a existat o perioada cand rata la acest credit nu a mai putut fi achitata, astfel incat banca a recurs la o firma de recuperare. Desi in ultimii doi ani au fost achitate rate din acest imprumut cu valoare mai mare decat cele stabilite initial cu banca, pentru a se ajunge sa se achite intr-un timp mai scurt acest credit, anul trecut s-a ajuns in situatia ca acesta ruda a mea sa fie executata silit, scotandu-se la licitatie imobilul in care locuieste! Acesta ruda a mea a incercat sa afle atat de la firma de recuperare, cat si de la executorul judecatoresc ce se va intampla in continuare, insa nu i s-a oferit decat raspunsul din partea executorului judecatoresc, ca "sa stea linistita ca acestea sunt procedurile si nu va fi data afara din casa!". Ruda mea are posibilitate sa plateasca rate mai mari pentru a acoperi creditul, insa sa se renunte la aceasta executate!
Cu ce sfaturi ne puteti ajuta?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: d_andreeea2002 , utilizator 16:50, 19 Ianuarie 2015
Daca s-a ajuns in faza de executare silită, si ruda Dvs recunoaște creanța, sa meargă la executor, achita datoria sau toată suma restanta, si se încheie procedura.
Daca nu se intelege cu executorul poate ar fi bine sa incerce sa obtina un alt credit cu care sa acopere totalitatea datoriilor si sa ramana in continuare cu rata la creditul nou.
Din pacate suma este destul de mare, tinand cont ca s-a luat tot creditul de la inceput fara sa se scada nimic din ce s-a achitat pana acum. Exista posibilitatea de intelegere sa se achite esalonat? Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fidejusor tazuu tazuu Buna ziua , Am luat pe societate o linie de credit de 55.000 lei de la Banca , avand drept fidejusor o ruda a mea. Nereusind sa platesc ratele , banca a dat ... (vezi toată discuția)
Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)