avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la vizita parinte Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la vizita parinte Germania

In anul 2010, judecatoria din Germania, a incredintat minorul mamei, care s-a intors in Romania, celalalt parinte traind in Germania in continuare. Judecatoria din Romania a hotarat program de vizita pentru tata ultimul weekend din luna a treia, in prezenta mamei. Vizita decurge conform programului, dar cu tensiuni si agresiuni verbale din partea mamei. Copilul actioneaza doar la controlat de mama.
Intrebare: Ce sanse sunt, ca prin instanta sa se poate obtine de catre tata program de vizita pe teren neutru si nu in casa mamei, eventual chiar fara mama, tatal sa aiba dreptul de vizita la scoala, sa se intereseze de situatia la invatatura a fetitei? Copilul are 9 ani.
VA multumesc.
Cel mai recent răspuns: annahm11 , utilizator 10:16, 20 Ianuarie 2015
Puteti investi instanta cu o noua cerere prin care sa solicitati un nou program de vizita, dar sa fie bine stabilit, cu posibilitatea de a lua fetița la domiciliul Dvs din România. In ceea ce privesc celelalte aspecte, fiind fiica Dvs, nu va îngrădește nimeni sa va interesați sau va implicați in creșterea si educarea acesteia. Puteti solicita in acest dosar revenirea cu privire noile dispoziții in materie, respectiv custodie comuna.
dar in cazul in care hotararea este in avantajul tatalui si mama influenteaza copilul sa nu vrea sa accepte intalnirea cu tatal, cum se poate exectuta hotararea? Mama, impreuna cu actualul concubin incearca o indepartare permanenta a tatalui din viata fetitei.
Aici e marea intrebare: Cum rezolva instanta o hotarare care nu este pusa in practica, atunci cand vine vorba despre copii?
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Pogramul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.


Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.

Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).

In caz de neintelegere, se poate proceda la executarea silita a hotararii judecatoresti, cat si la depunerea unei plangeri penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.


Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.


In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.

Vor fi , de asemenea, audiati si martori ( in cauzele de dreptul familiei pot fi audiate si rudele apropiate, date fiind relatii intime derulate intr-o casnicie sau intr-o relatie de concubinaj).




Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea acestora.

Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.



Succes.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru modul profesionist de abordare a dialogului.
Este foarte greu sa se schimbe ceva in cazul dvs.
Varsta copilului ar putea ajuta dar sunt multe aspecte de analizat.

Ar trebui sa mergeti cu toate hotararile la avocat pentru a le analiza si apoi sa va informeze.

Ar putea sa va ajute un proces dar tot la fel s-ar putea sa va judecati in Germania si nu in Romania.

Alte discuții în legătură

Drepturi parintesti, obtinere flory89 flory89 Buna ziua am o fetita de 6 ani,sunt despartita de tatal ei de 3 ani ,nu am fost casatoriti, iar el are custodia copilului doar pt ca ii poarta numele nu am ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)