avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificari

buna.am o firma care se ocupa cu comert calculatoare.v-as ruga sa imi spuneti daca am nevoie de ceva certificari pentru firma,am inteles ca e nevoie de certificari daca firma asambleaza calculatoare,firma achizitioneaza si calculatoare,sisteme gata facute,asamblate,dar in cazul in care luam de la furnizori componente si le asamblam noi,e nevoie de certificare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 19:15, 9 Iunie 2009
Potrivit HG 448/2005, este definit producator de echipamente electrice si electronice (EEE), orice persoana fizica sau juridica, indiferent de tehnica de vanzare utilizata (inclusiv prin comunicare la distanta), care:
-produce si comercializeaza EEE sub propria marca, sau
-revinde sub propria marca echipamente produsede alti furnizori, un revanzator nefiind considerat producator atunci cand marca producatorului figureaza pe echipament
-importa sau exporta cu titlu profesional, EEE din sau in Romania
-asambleaza componente si introduce pe piata un produs finit din categoria EEE

In cazul in care va incadrati in oricare din situatiile de mai sus, va sunt aplicabile dispozitiile HG 448/2005
Ca urmare, va trebui sa solicitati ANPM inscrierea in Registrul de punere pe piata a EEE si sa organizati colectarea, valorificarea si reciclarea deseurilor de EEE, in mod colectiv (prin afilierea la organizatia colectiva ECO TIC sau la orice alta organizatie care are acest scop) sau individual.
De asemenea, va trebui sa implementati si sistemul de aplicare a timbrului verde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize si autorizatii functionare firma elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna seara, Am infiintat recent o firma (SRL cu obiect de activitate \" comert cu ridicata de componente si echipamente electronice si de telecomunicatii\") ... (vezi toată discuția)
Timbrul verde ContSters83016 ContSters83016 AS FI RECUNOSCATOARE DACA CINEVA CARE CUNOASTE LEGIILE POATE S AIMI DEA CAT MAI MULTE INFORMATI DESPRE TAXA VERDE SI ANUME -CINE ESTE OBLIGAT SA O PUNA ... (vezi toată discuția)
Legea producatorului - domeniul it Ocean78 Ocean78 Buna ziua! Suntem o firma de IT, suntem in special service de calculatoare, laptopuri, dar vindem si produse, componente, etc. pe care le achizitionam de ... (vezi toată discuția)