avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... partile contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

partile contractului de munca

Buna seara,

Va rog sa-mi oferiti un punct de vedere cu privire la urmatoarele intrebari:

1. La încheierea unui contract individual de munca, persoana juridica poate fi reprezentata prin administrator, daca in organigrama exista si pozitia de director general? Dar pe perioada in care directorul general are contractul de munca suspendat poate fi reprezentata prin administrator?

2. Poate fi administratorul unei persoane juridice si salariat - o alta functie decat cea de director general? Ce impune acest lucru?


Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 20 Ianuarie 2015
1. PJ este reprezentata la incheierea CIM de cel care este imputernicit in acest sens. Un CIM poate fi semnat pt angajator chiar si de directorul comercial, economic, etc.
2. Poate fi salariat pe orice functie exista in firma si detine o calificare in acest sens.
1. Depinde de atributiile administratorului stabilite prin actul constitutiv sau prin actul de numire a acestuia.

2. Legea nu reglementeaza , dar nici nu interzice cumulul functiei de administrator SRL cu cea de salariat. Prin urmare, este permis tot ceea ce nu este interzis expres de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator / reprezentant legal - numire manager irina_trusca irina_trusca Buna ziua. As vrea sa aflu daca la semnarea unui CIM pentru funcția de manager este necesară semnătura administratorului unei societăți sau CIM poate ... (vezi toată discuția)
Srl cu 2 asociati Andreeaioana Andreeaioana As dori si eu sa aflu daca in cazul unui SRl cu 2 asociati , unul dintre ei poate fi si administrator in acelasi timp si daca da aceasta pozitie il pune in ... (vezi toată discuția)
Organigrama unei societati comerciale pe actiuni Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Trebuie prezentata si eventual discutata in contradictoriu organigrama unei societati comerciale pe actiuni cu sindicatele? (vezi toată discuția)