avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Talharii pe site-urile tocmai.ro si olx.ro
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Talharii pe site-urile tocmai.ro si olx.ro

La cine pot fi raportati si cum pot fi opriti vanzatorii de produse de pe aceste site-ri care isi posteaza produselem fara nr de telefon. Cand ii contactezi...ups ca tocmai au vandut produsul si iti recomsanda un site ex: arena.890m.com , medimarket.890m.com, site24x7.com/ ....etc. Intri pe aceste site´ri fantoma, ti se cere sa faci plata in cont in max 48 ore. Intra banii in cont (din partea celor creduli / neinformati) iar siteúl dispare. Ajutati poporul sa evite vulpoii !
Multumim !
Cel mai recent răspuns: deliabrett32 , utilizator 12:52, 20 Februarie 2019
Daniel2015 a scris:

La cine pot fi raportati si cum pot fi opriti vanzatorii de produse de pe aceste site-ri care isi posteaza produselem fara nr de telefon. Cand ii contactezi...ups ca tocmai au vandut produsul si iti recomsanda un site ex: arena.890m.com , medimarket.890m.com, site24x7.com/ ....etc. Intri pe aceste site´ri fantoma, ti se cere sa faci plata in cont in max 48 ore. Intra banii in cont (din partea celor creduli / neinformati) iar siteúl dispare. Ajutati poporul sa evite vulpoii !
Multumim !

Direct reclamatie la Politie. Trebuiesc pastrate discutiile din mesageria OLX.ro si care se pot considera dovezi. Site-ul poate sa dispara, dar contul bancar NU se evapora asa usor si trebuie sa aibe un titular (in ideea ca apartine unui cetatean roman sau care se afla in Ro , daca apartine unui cetatean din Nigeria treaba devine cetoasa spre insolvabila).

OLX este doar un mediator, nu un garant al vanzatorilor. Au scris "mare cat vaporu" ceva de genu " nu dati banii inainte"; Vanzatorii sunt 99% persoane fizice sau magazine online care au si sediu fizic (showroom) de unde se poate cumpara cu banii jos, (ca la Alimentara)
Cand fac trimitere catre un alt site ; este teribil de evident ca-i o tzeapa !

PS Discutiile si expunerea pe site-urile fantomatice se pot salva foarte usor prin apasarea clapei "PrtScr" (dreapta-sus) si printscreen-ul capturat se "lipeste" (clic dreapta si "paste") intr-un fisier nou deschis in Paint sau alte programe grafice, de unde se redenumeste si se depoziteaza in MyDoc pana dupa finalizarea tranzactiei.(ar putea constitui dovezi sau date relevante in cursul unei eventuale cercetari)
Persoanele pagubite sa faca plangere la IGP si se vor face cercetari. Pot trimite plangerea prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si sa lase si un nr de telefon.
In functie de cat de experimentati sunt potbfi prinsi mai repedensau mai greu.
Este inselaciune ce fac.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu un lucru nu inteleg. Cand ati dat comanda pe site-ul publicitar (ex, arena.890m.com) ati fost constrans? Banuiesc ca nu. Faptul ca ati platit online a fost tot alegerea proprie. Si atunci??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune pe olx.ro ifabk350 ifabk350 Buna seara, Vin cu o intrebare oarecum ciudata: In data de 18.11.2015 am vazut pe site-ul OLX.ro de vanzare o motocicleta veche defecta la pretul de 500 ... (vezi toată discuția)
Tentativa frauda vanzatori olx cflorini cflorini Buna ziua, va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac. voi scrie pe scurt despre ce e vorba. Fiind interesat de achizitionarea unui autovehicul second, rasfoiesc ... (vezi toată discuția)
Am comandat o pereche de adidași de pe olx pentru care am plătit 1100 de lei, dar sunt fake. pot face plângere penală pentru înșelăciune? Dragos Ungureanu Dragos Ungureanu Acum 3 săptămâni am comandat o pereche de adidasii online de pe site ul olx in valoare de 1100 roni.Vanzatorul a garanta ca sunt autentici și ca mărimea ... (vezi toată discuția)