avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces - datorii la intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces - datorii la intretinere

Buna ziua,
In cazul in care datoriile reclamate de asociatie cu titlul de pretentii par a fi mult mai mari decat datoria reala estimata de proprietar, ce se poate face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters207843 , utilizator 11:30, 20 Ianuarie 2015
Incercati sa aveti o discutie cu reprezentantii asociatiei pt a lamuri eventualele neclaritati ref la modul de calcul al cotelor la intretinere,acesta ar fi primul pas.
Initial,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 solicitati clarificarea situatiei direct presedintelui de asociatie de proprietari
Mai aveti solutionarea si prin disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d,respectiv contestati valoarea impusa in lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligati sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres,puteti sa apelati fie la mediator,fie la serviciul specializat din primarie
La primarie,i temeiul disp L nr 230/2007 art 55 serviciul specializat exercita atributii de control asupra activitatii financiarr contabile din cadrul asociatiei de proprietari
Mai aveti varianta sa contractati in nume propriu expertiza financiar contabila,prin expert CECCAR
avnic a scris:

Incercati sa aveti o discutie cu reprezentantii asociatiei pt a lamuri eventualele neclaritati ref la modul de calcul al cotelor la intretinere,acesta ar fi primul pas.

S-a depasit faza aceasta, intrebarea mea era care este procedura in instanta, pot contesta suma cu titlu de "pretentii"? cum se procedeaza si care este denumirea demersului respectiv?
Multumesc

Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
ContSters207843, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari VLADTANASIE VLADTANASIE Buna seara, Conducerea asociatiei de proprietari calculeaza cotele comune in mod abuziv. Nu exista un dialog cu presedintele si cenzorul. Functia de ... (vezi toată discuția)
Deturnare fonduri asociatie locatari dragosnicolae17 dragosnicolae17 Exista firme care pot verifica situatia de deturnare de fonduri dintr-o asociatie la cererea AG? (vezi toată discuția)
Drepturi locatar in raport cu asociatia de proprietari lia_liana lia_liana Buna ziua! Rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti [b]daca in calitate de locatar (nu am facut nici o cerere de aderare la Asociatia de proprietari), pot ... (vezi toată discuția)