avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara

Constituie motiv de abatere disciplinara refuzul unui meserii de a indeplini in mod permanent sarcinile preluate de la un alt angajat cu o alta calificare/meserie ? Angajatorul ia trasat verbal respectivele sarcini.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 21 Ianuarie 2015
Nu constituie, din punctul meu de vedere, abatere disciplinara o astfel de situatie.
~ Conținut șters la cerere ~
Ordinea la locul de munca poate fi pastrata si fara a fi mentionata in fisa postului . Nu cred ca poate exista un salariat sa lucreze in dezordine la locul de munca.

Referitor la "sa indeplinesti orice sarcini trasate" , aici este greseala salariatului care a acceptat asa ceva in fisa postului. Se putea semna fisa postului cu obiectiuni , adica sub rezerva legalitatii acelor sarcini trasate de conducere.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este asa cum spuneti dvs.

Daca dupa 20 de ani in care s-a activat pe acea fisa a postului sa se vina astazi si sa se conteste, nu credeti ca este nerelevant acest aspect ?

Alte discuții în legătură

Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)
Felul muncii autovag83 autovag83 Buna ziua , Ce se intampla daca un angajat refuza sa faca altceva decat scrie in fisa postului .Adica attibutii (lucturi) care nu sunt trecute nicaieri ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris salariat AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, In ce masura poate fi aplicat un avertisment scris unui salariat, pentru absentarea fara a anunta angajatorul in prealabil si comportament ... (vezi toată discuția)