avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara

Constituie motiv de abatere disciplinara refuzul unui meserii de a indeplini in mod permanent sarcinile preluate de la un alt angajat cu o alta calificare/meserie ? Angajatorul ia trasat verbal respectivele sarcini.
Cel mai recent răspuns: Cătălin Vasiloiu , Consilier juridic 18:42, 21 Ianuarie 2015
În principiu, o decizie verbală de modificare permanentă a felului muncii angajatului nu are temei legal.
În schimb, felul muncii poate fi modificat TEMPORAR chiar și fără consimțământul salariatului, în condițiile legii.

Probabil că nu este situația dumneavoastră, așa încât puteți solicita angajatorului să vă îndepliniți obligațiile în condițiile stabilite inițial prin contractul individual de muncă (referindu-ne aici la locul și felul muncii).


A se vedea prevederea legală despre care aminteam anterior:


Legea 53/ 2003 - Codul muncii

Art. 48
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Cătălin Vasiloiu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)
Felul muncii autovag83 autovag83 Buna ziua , Ce se intampla daca un angajat refuza sa faca altceva decat scrie in fisa postului .Adica attibutii (lucturi) care nu sunt trecute nicaieri ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris salariat AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, In ce masura poate fi aplicat un avertisment scris unui salariat, pentru absentarea fara a anunta angajatorul in prealabil si comportament ... (vezi toată discuția)