avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inmanare bilant contabil catre un angajat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inmanare bilant contabil catre un angajat

buna seara,

am nevoie de ajutorul dumneavoastra referitor la urmatoarea situatie: un angajat mi-a cerut bilantul contabil pe ultimii doi ani pe motiv ca-i trebuie la judecatorie. stiti daca exista vreun articol de lege conform caruia i-l pot da sau exista vreun articol de lege conform caruia il pot refuza? stiu ca documentele contabile pot fi aratate doar la cererea directa a instantelor sau a institutiilor financiare, nu la cererea unor persoane fizice. am nevoie de ajutorul dvs. pentru a-i putea da un raspuns oficial.
Cel mai recent răspuns: clau_dia2001 , utilizator 10:59, 22 Ianuarie 2015
Bine ca nu i-a cerut de la judecatorie cardul si pin-ul. :D

Informatiile din bilant sunt publice si se regasesc pe site-ul ministerului de finante dar eu unul nu am auzit sa existe vreo obligatie sa ii inmanati focumentul original sau o copie dupa acesta.

De cele mai multe ori aceste solicitari vin din neintelegerea solicitarii. Probabil i s-au cerut de catre judecatorie anumite informatii si angajatul a inteles altceva.
asa ma gandeam si eu :), dar asta e situatia. de asemenea, informatiile care se regasesc pe site-ul ministerului, sunt incomplete. mie mi s-a solicitat un document oficial (stampila, semnatura, tot tacamul). indiferent ca este o neintelegere sau nu, eu trebuie sa-i dau un raspuns oficial si m-ar ajuta foarte tare un articol de lege. mersi.
De ce sa cautati dvs un articol de lege cand salariatul ar trebui sa va comunice in baza carui articol de lege face aceasta solicitare?

Am nevoie de acest articol de lege pentru a da un raspuns oficial - de refuz sau de inmanare a documentului solicitat. Cand salariatul vine si imi spune ca are nevoie de acest document in instanta, de ce sa caut eu nod in papura si sa-i cer eu alte informatii? Omul are nevoie de document si eu vreau sa stiu daca sunt obligata de vreo lege sa-l dau sau nu si in continuare sper sa fiu ajutata cu acest raspuns.
clau_dia2001 a scris:

eu vreau sa stiu daca sunt obligata de vreo lege sa-l dau sau nu si in continuare sper sa fiu ajutata cu acest raspuns.


La aceasta intrebare nu stiu sa va raspund asa cum am spus in prima postare. Daca aflati raspunsul va rog sa il postati aici ca sa stie si cei care au urmarit discutia.

Alte discuții în legătură

Medic de familie refuza eliberarea unei copii dupa fisa medicala - probleme cu societatea de asigurare georgianaluca georgianaluca Buna ziua,am nevoie de ajutorul unor persoane care cunosc exact detaliile in ceea ce priveste speta urmatoare. Operatie suportata de persoana X,aceasta ... (vezi toată discuția)
Balanta angajator pt credit ipotecar andrei1999991 andrei1999991 Buna ziua, Va scriu in legătură cu o problema pe care o întâmpin. Doresc să fac un credit ipotecar dar analiza dosarului s-a blocat din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Bilant contabil ce nu se doreste a fi public alina40 alina40 Stie cineva care ar fi procedura prin care datele financiare ale unei societati, SRL, din Romania sa nu apara pe site-ul Ministerului de Finante ? Desigur, ... (vezi toată discuția)