avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Buna ziua tuturor, un sfat va rog daca se poate!?
Strabunica, bunica si bunicul (care este bunic vitreg) vand nepotului un imobil in anul 1995, astfel: strabunica transmite uzu fructul viajer fara plata nepotului, iar bunicii vand din nuda proprietate acest imobil (a fost dobandit cu 1 an inainte prin contract de v-c de la strabunica),
pe langa pretul achitat nepotul trebuie sa-i intretina pe bunici (alimente, medicamente si inmormantare),
in contract este stipulat ca nepotul intra in stapanire de drept la data incheierii contractului iar in stapanire de fapt la decesul acestora, In 2002 strabunica moare, iar in 2005 moare bunica. Nepotul locuieste in acest imobil dinnainte de 1995 (in contract scrie anexa gospodareasca compusa din 2 camere si hol). In momentul de fata este o casa mare de locuit (3 camere, baie, bucatarie, etc) – investitie mare facuta de catre nepot pe parcusul anilor. Aceasta casa este lipita de casa bunicilor, bunicii si nepotul locuind in aceeasi curte dar in case separate.
Relatiile dintre nepot si bunic s-au stricat din 2008 de cand mama nepotului (fiica vitrega a bunicului) a deschis dosar de partaj dupa mama sa (bunica nepotului).
Februarie 2009 bunicul il da in judecata pe nepot pentru rezilierea contractului de intretinere, pe motiv ca nu s-a ocupat de intretinere si nu a facut nici inmormantarea bunicii (acest lucru poate fi dovedit de nepot cu inscrisuri si martori) si nu ar fi achitat nici pretul din contract……
Iunie 2009 bunicul il da in judecata pe nepot pentru EVACUARE intrucat nepotul ar fi intrat abuziv in imobil si nu a asteptat sa moara el (conform art. 969 cod procedura civila – asa scrie in cererea de dare in judecata). Nepotul are cadastru, curentul tras separat (contract cu electrica), a scos-o pe strabunica de la intabulare si s-a pus pe el, a platit la primarie impozit si taxe ca proprietar din 1995, etc.

Cum poate bunicul sa ceara evacuarea nepotului, pe ce temei legal?
Este nepotul in pericol sa-si piarda casa dupa ce a facut investitii mari?
Nu este nepotul proprietar pe imobil din 2002 de la decesul strabunicii?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:15, 9 Iunie 2009
teoretic bunicul oricand il poate da in judecata.
newpotul, cand va fi dat in judecata, sa aduca ca probe toate chitantele si martorii care pot dovedi ca a facut platilwe respective.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu clauza de intretinere laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna ziua In anul 1995, bunicul, bunica si strabunica ne-au vandut un imobil (casa 2 camere + teren) prin contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Probleme uzul fruct laura_lupu2002 laura_lupu2002 Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc. Bunica a murit acum 2 ... (vezi toată discuția)