avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declarare adaos comercial
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declarare adaos comercial

pana lace data si ce lege reglementeaza declararea adaosului comercial practicat de societate?:):((X-(
Cel mai recent răspuns: CRACIUN AMALIA DANIELA , Consultant fiscal 08:51, 17 Iunie 2009
30 zile de la data public in monitor .A fost publicata in MO 291 0/05.05.2009.
astazi am intrebat atat administratia cat si garda si nu stie nimeni nimic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!#-o#-o#-o#-o#-o#-o
care administratie v-a spus ca nu stie despre ce este vorba?
Administratia Financiara a municipilui Dorohoi#-o=D>X-(
EGEA nr. 12/90
- privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite


EMITENT : PARLAMENT

APARUTA IN MONITORUL OFICIAL nr. 133 DIN 20/6 /91

*) Republicata in temeiul art. II din Legea nr. 42 din 13 iunie 1991, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 129 din 17 iunie 1991, dindu-se articolelor o noua numerotare. Legea nr. 12/1990 este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 97 din 8 august 1990. Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Aceasta lege a fost republicata doar.Termenul nu este de 30 de zile de la data publicarii in Mo.Aceasta lege exista inca din 1991 si conform art 1 aliniat f
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savirsit, urmatoarele fapte:
f) nedeclararea de catre agentii economici la organele fiscale, inainte de
aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision ;
In concluzie agentii economici sunt obligati ca de la data inceperii activitatii sa declare adaosurile comerciale si a celor de comision.Daca o societate este infiintata in 2000 si nu a depus aceasta declaratie pina in 2008 oricum este pasibila de amenda, chiar daca a depus aceasta declaratie in 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial la fisc stelach stelach Buna ziua mai exista obligativitatea declararii adaosului comercial la fisc? La republicarea L12/1990 in 2009, au fost multe discutii pe aceasta tema. Ce ... (vezi toată discuția)
Hg ce stabileste adaosurile maxime lupascumihaela lupascumihaela cf. lg.12/90 republicata la art 1 lit n n) ,,depasirea de catre orice operator economic a adaosurilor maxime stabilite prin hotarari ale Guvernului, la ... (vezi toată discuția)