avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta la 3 luni pentru concediul medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta la 3 luni pentru concediul medical?

Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu adeverinta de salariat:mi s-a cerut o adeverinta de salariat pentru medicul de famile.....la 3 saptamana m-am imbolnavit si am fost sa iau un concediu medical de la medic-acolo problema-mi s-a spus sa aduc o alta adeverinta de salariat in care sa specifice ca nu am avut concediu medical in ultimele 12 luni....ok.Am ajuns la servici si am cerut aceasta adeverinta insa mi s-a spus ca nu mai pot elibera nici o adeverinta in decurs de 3 luni!!....ok..plec inapoi la medic si spun ce raspuns am primit.Atunci medicul a spus ca nu imi poate da concediul original decat o copie pana nu ii aduc adeverinta...specificand ca adeverinta pentru concediul medical se elibereaza de cate ori va fi nevoie pentru a scoate concediul medical.....Doamne cred ca deja v-am ametit...eu deja sunt..as vrea sa stiu doar atat :daca eu iau concediul medical de 2 ori pe luna sau la cateva luni, de atatea ori am nevoie si de adeverinta ??
Cel mai recent răspuns: florentina-doina , utilizator 23:15, 22 Ianuarie 2015
1. - Angajatorul v-a mintit.
- Unde a vazut el scris ca se elibereaza o adeverinta la 3 luni?

2. Adeverinta se elibereaza de cate ori este nevoie.

3. Puteti face o sesizare la ITM.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz angajator eliberare adeverinta de salariat alina_25 alina_25 Salariat sa imbolnavit angajaorul refuza eliberare adeverinta salariat necesara primirii concediului medical.Ce este de facut? (vezi toată discuția)
Eliberari adeverinte pdmg pdmg In cat timp este obligat angajatorul sa elibereze o adeverinta in care sa ateste cate zile de concediu am avut in ultimele 12 luni? (vezi toată discuția)
Concediu odihna neaprobat, concediu medical tryme tryme Buna ziua,am o cerere de concediu de odihna pentru 4 zile depusa cu ceva timp in urma care nu s-a aprobat de catre angajator. Intre timp am ajuns la urgenta ... (vezi toată discuția)