avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre cele 15 zile de concediu paternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre cele 15 zile de concediu paternal

Concediul paternal de 5zile +10 curs de puericultura se trec in ReviSal ca suspendare a CIM-ului ? Este obligatoriu ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 22 Ianuarie 2015
Nu se opereaza in Revisal!
art.51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
c) concediu paternal;
....

Prin urmare, suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului pentru concediu paternal este facultativa si nu obligatorie.

Suspendarea contractului individual de munca pentru efectuarea acestui concediu se opereaza in REVISAL intr-un termen de maxim 20 de zile lucratoare de la data la care a intervenit suspendarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)
Buna ziua, cate zile de puericultura se ofera tatalui incepand ... d.nicolin@house-of-communication d.nicolin@house-of-communication Buna ziua, cate zile de poericultura se ofera tatalui incepand cu anul 2023? 10 zile sua 15 zile? si 5 zile pt nasterea copilului? sau a ramas la fel ca si ... (vezi toată discuția)
Art51,alin1,lit c la concediu nastere copil georgefen georgefen Buna ziua, Sotia mea a nascut si urmeaza sa intru in concediu 15zile (date prin lege 5, plus 10 pt cursul de puericultura). Acum apare problema, cei de la ... (vezi toată discuția)