avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocat

Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu minorii.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 26 Ianuarie 2015
Mie un singur aspect imi pare oarecum ciudat.
Acela ca ati fost obligata la 4200 lei.

Instantele nu prea dau asemenea sume in procesele de acest fel decat daca este ,,cu cantec" procesul in recurs...

Cea mai mare problema pe care o am este legata de cheltuielile de judecata.
Ba uita instanta de ele, ba le reduce...

Am avut cazuri ,,cu cantec" unde s-au dat sume destul de mari la avocatul partii adverse...de catre instanta fara sa le reduca...
Era ceva la modul de pierdeam mereu...pana am inceput si eu sa castig...dar...la cheltuieli tot am avut probleme...
In final, s-au recuperat si chiar s-au depasit...dar cu taraita intrucat nu s-a dat tot...

Parerea mea este ca, in general, instantele au tendiinta de a reduce cheltuielile de acest fel...
Si daca vorbim la general...asa ar fi trebuit si la 4200 lei pentru un astfel de proces...

Este dreptul fiecaruia de a-si angaja ce avocat vrea si sa il plateasca cat vrea dar...instantele reduc de regula...
Din discuţiile de pe forum, am înţeles că reducerea cheltuielilor de judecată se poate face în recurs. Dar dacă aceste cheltuieli sunt cheltuieli tocmai pentru acel recurs, unde se mai poate cere reducerea acestora?
aceasta discutie asupra cheltuielilor trebuia sa aiba loc la ultimul termen de judecata din recurs, atunci cand avocatul a depus dovada cheltuielilor de judecata si a solicitat acordarea acestuia.
trebuia intrebata instanta, care este suma solicitata iar in cazul in care aceasta era exagerata, trebuia solicitata reducerea acestor cheltuieli, in cazul in care ati fi cazut in pretentii.
A fost un singur termen, a durat 5 minute :( Doamna aceea avocat a scris o întâmpinare, în care cerea respingerea recursului, atât.
Martonze a scris:

Din discuţiile de pe forum, am înţeles că reducerea cheltuielilor de judecată se poate face în recurs. Dar dacă aceste cheltuieli sunt cheltuieli tocmai pentru acel recurs, unde se mai poate cere reducerea acestora?

Nu se mai poate face nimic.
Nu va puteti judeca pe asa ceva.
Este adevarat ca puteati intreba cat este onorariu de avocat si sa solicitati reducerea sau sa fi solicitat oricum...

in fine...eu cred ca tot la fel iesea...

Alte discuții în legătură

Onorariul avocatului Statescu Statescu Buna seara! Un avocat, pentru reprezentare la [b]un singur termen[/b] (in recurs), a taiat chitanta de 1000 de lei. Instanta nu a fost de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu justitia GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Suntem 2 frati.Au decedat ambii parinti. Eu am chemat in judecata pentru impartirea de bunuri mobile. Datorita starii de sanatate grave pe care o am la al ... (vezi toată discuția)
Executare silită cheltuieli de judecată Martonze Martonze Bună seara Am din nou mai multe întrebări: 1.Procesul verbal de executare silită pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cuprinde nişte sume ... (vezi toată discuția)