avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocat

Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu minorii.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 26 Ianuarie 2015
Şi dacă avocata aceea îşi pune 10000 lei sau 20000 lei onorariu, pentru acea întâmpinare depusă tardiv, de a devenit " concluzii scrise" acea scriere, eu trebuie să plătesc? Sau pur şi simplu trebuie să accept orice solicită cel care m-a chemat în judecată, ca să nu mă jecmănească de bani? Este absolut strigător la cer ca pentru o prestaţie care costă 500-1000 lei preţul pieţei la avocaţi cunoscuţi, o cvasinecunoscută, care toată viata a făcut asigurări şi a devenit avocat de când se cumpără diplomele, să primească 1000 euro pentru o coală scrisă şi o deplasare de 50 km.
Culmea e că în scrisul ei, face referire la art.43 Codul Familiei, în 2013!
Oare cum de nu s-au sesizat judecătoarele de la CA? Eu cred că nici nu s-au uitat în dosar.
Nu conteaza cat cere un avocat cunoscut deoarece daca stie ca pierde procesul poate cere putin.
Sunt cazuri in care avocatul este rugat pentru impresie artistica sa faca apararea in instanta.

500 lei este o suma de provincie cred eu si este mica.
Insa 4200 lei la procesul dvs. este mare prin raportare la instante care cam reduc de fel...

10 000 lei nu cred ca dadea instanta la procesul dvs.
Oricum e foarte posibil sa fi fost cu cantec procesul.

Sunt insa multe aspecte pe care le au in vedere instantele.
Martonze a scris:

Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu minorii.

Depinde. Si pretul pietei la ...incaltari (spre pilda) difera. Depinde despre ce vorbim. Despre papuci de plaja sau incaltaminte care asigura confort termic la minus 40 -70 de grade?

Martonze a scris:

A fost un singur termen, a durat 5 minute :( Doamna aceea avocat a scris o întâmpinare, în care cerea respingerea recursului, atât.

o coală scrisă şi o deplasare de 50 km.

Mda, dar cu o singura coala scrisa a ...tropait peste recursul dvs. Veni, vidi, vici.

Iar acum, dvs. criticati C.A. pentru ca n-a luat seama la cat de ... "bine incaltata" s-a prezentat avocata celilalte parti.
Mmda, pare cam prea bine incaltata, dar ar fi corect sa luati ca unitate de masura "gradele din speta" (dificultatea spetei si altele), nicidecum ..."papucii de plaja" cu care se prezinta altii indiferent de ... starea vremii.

Si nu e corect sa vedeti doar cele 5 minute din sedinta.

Cine vede doar cele 5 minute de concluzii/de vorbe (fara sa vrea sa inteleaga ca in spatele lor ar putea sa stea cateodata si vreo 5 nopti in care ai vrea sa ai buton on/off pentru creier, ca sa nu te mai trezeasca din somn cu gandul la o speta) va cauta ..."oferte" ... de papuci de plaja.

E libertatea lor. Dar ar fi preferabil ca, in final, sa nu se mire de ce au iesit din proces cu degetele strivite de unul ... incaltat cu bocancii cu tinte.

Se poate castiga un proces si cu o singura ... metafora.

Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
romascanu, moderator
Sunt de acord cu dvs., stimată doamnă avocat.
Însă în cazul meu, eu am avut încălţările de extrem, dar bag de seamă că la noi, şlapii "vietnamezi" sunt mai apreciaţi.(şi nu numai in Justiţie ) În acea pagină scrisă, doamna avocat se raporta la art. 43 Codul familiei,(eram în 2013) şi cerea cheltuieli de judecată. Însă a depus o serie de copii după articole din ziare, din 2006!!!, cu recomandări ale unor ONG-uri, tot din 2006, între care a strecurat şi chitanţa cu cheltuielile .
Este adevărat că se poate câştiga un proces şi cu o singură metaforă, însă acea metaforă trebuie să fie ascultată, auzită de cine trebuie, sau măcar citită.
Cine ştie câte "Miss Univers" sunt vânzătoare la supermarket sau fabrică volane la bandă, fiindcă n-au avut norocul Monicăi sau a Biancăi
Poate ca Miss Univers nu au noroc in dragoste dar la bani au sigur.
Sunt convins ca au soti din top 500 de pe globul pamantesc si nu din Romania unde probabil ca doar primii doi intra in top 500 de pe glob...

Nu stiti cat si cum a pregatit recursul avocata necunoscuta.
In procesul civil conteaza foarte mult forma scrisa si pledoaria orala mai putin.Sunt foarte rari avocatii in civil care sa aiba o pledoarie impresionanta, dar pot sa scrie foarte bine.

Avocatii tineri sunt adesea necunoscuti...dar sa stiti ca am intalnit avocati tineri care s-au judecat foarte bine si mi-au dat serios de furca...
Daca avocata mai este si fata de judecator ati avut noroc ca nu a luat 8000 lei...

In avocatura inteligenta este cea mai importanta si nu neaparat cunoasterea legii intrucat legea o cunosc toti avocatii...

Nu confundati avocatul cunoscut cu avocatul stralucit intrucat lucrurile stau intr-un mod pe care nu il cunosteti iar eu il cunosc la un mod clar de tot...
Avocatul cunoscut are de fel la baza relatiile.
Dar...tot la fel se poate sa aiba si avocatul necunoscut...

In orasele mici sunt unul sau doi avocati cunoscuti...si cine face greseala sa isi angajeze avocat din acelasi oras risca sa pierda procesul.

In cazul dvs. probabil ca erati sortita sa pierdeti procesul si nu se putea face nimic.
In privinta cheltuielilor la care ati fost obligata aveti insa dreptate, deoarece avocatul poate cere oricat si clientul poate plati, dar aceasta nu inseamna ca se va obtine intregul onorariu de la instanta.

Scopul pentru care clientul isi angajeaza avocatul este ( sau ar trebui sa fie... dupa logica mea...) ca sa castige procesul...si nu ca sa obtina cheltuielile facute la acel proces la cent...

Alte discuții în legătură

Onorariul avocatului Statescu Statescu Buna seara! Un avocat, pentru reprezentare la [b]un singur termen[/b] (in recurs), a taiat chitanta de 1000 de lei. Instanta nu a fost de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu justitia GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Suntem 2 frati.Au decedat ambii parinti. Eu am chemat in judecata pentru impartirea de bunuri mobile. Datorita starii de sanatate grave pe care o am la al ... (vezi toată discuția)
Executare silită cheltuieli de judecată Martonze Martonze Bună seara Am din nou mai multe întrebări: 1.Procesul verbal de executare silită pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cuprinde nişte sume ... (vezi toată discuția)