avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de raport expertiza psihologica judiciara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de raport expertiza psihologica judiciara respinsa

Parintele nerezident a solicitat in dosarul de divort dispunerea unei expertize psihologice judiciare a parintilor impreuna cu minorul, dar care a fost respinsa ca fiind neutila cauzei. In speta, instanta de minori si familie nu a considerat oportuna aceasta expertiza, desi exista documente la dosar din care rezulta indicii ca acel copil este alienat de catre parintele rezident.
Cum sa convingi onorata instanta ce a pus procesul pe repede inainte, ca pentru a afla care este interesul superior al minorului ar trebui sa dispuna o evaluare a relatiilor emotionale dintre copil si cei doi parinti? Ce se mai poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:48, 26 Ianuarie 2015
againstPAS a scris:
Parintele nerezident a solicitat in dosarul de divort dispunerea unei expertize psihologice judiciare a parintilor impreuna cu minorul, dar care a fost respinsa ca fiind neutila cauzei.
(...)
Ce se mai poate face in aceasta situatie?

În acest stadiu procesual nu se mai poate face nimic. Încheierea prin care instanța a respins administrarea acestei probe poate fi atacată odată cu fondul, adică atunci când o să atacați sentința pe care o va pronunța instanța (dacă va fi cazul să o atacați). Puteți să propuneți administrarea acestei probe din nou în apel.
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din pacate solicitarea a fost respinsa in faza de apel. Din perspectiva mea, parintele rezident este un parinte alienator de tipul cel mai grav. Instanta ar trebui sa se pronunte in apel atat asupra autoritatii parintesti, cat si asupra programului de legaturi personale. Parintele rezident, cand i-a fost pusa in discutie proba, a sustinut respingerea ei.
In recurs se mai poate face ceva? Multumesc
În recurs nu se mai pot cere noi probe.
Vă sfătuiesc să studiaţi pe site-ul Curţii de apel de care aparţineţi câte hotărâri pe minori şi familie au fost modificate. Dacă în ultimii 2 ani găsiţi măcar 10% , încercaţi, altfel...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala tzapone tzapone Este sau nu în România alienarea prenatala legiferată ? (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi alienarea parentală? se poate cere ajutorul unei autorități tutelare? bobov22 bobov22 Cum se poate dovedi alienarea parentala? Se poate cere ajutorul unei autoritati tutelare? (vezi toată discuția)