@ initiatorul topicului:
In momentul cand ati contractat creditul dvs. ati incheiat cu siguranta un contract cu dobanda promotionala fixa pe perioada de 6-12 luni. Banca v-a calculat eligibilitatea pentru credit raportat la aceasta perioada cu dobanda fixa redusa, nu raportat la dobanda variabila pe care o practica la acel moment pentru creditele de acelasi tip fara promotie.
Dupa parerea mea, nu ati deschis bine ochii, si tot ce ati dorit a fost sa obtineti o suma imprumutata cat mai mare cu venitul pe care il aveati, atlfel ati fi optat pentru alt produs, nu pentru cel cu promotia de dobanda...si atunci cine e lacoma, doar banca?
Da, pare greu de platit o rata aproape cat venitul, dar cum ati cheltuit banii din credit? Ca banca vi i-a dat si v-ati folosit de ei...
Lasand la o parte dadaceala care acum nu va ajuta cu nimic ( dar cu siguranta v-a fost invatatura de minte, astfel ca peste 10 ani chiar daca va fi crestere economica nu cred ca va veti mai aventura la asfel de imprumuturi;) sfatul meu este acelasi cu al lui Brom, incercati sa negociati cu banca, sa obtineti o incadrare pe alt produs, in masura posibilitatilor, sau o reesalonare a ratelor. Daca nu gasiti intelegere incercati o refinantare la o alta banca, este greu dar nu imposibil.
@Claudiu Lascoschi, nu bancile ii fac pe oameni sa se imprumute, ci setea lor de consum, lacomia de a avea o masina mai scumpa, o casa mai mare, o afacere mai mare. Mai mare decat isi pot permite cu adevarat. Si dupa aceea ajung sa se intrebe pe forumuri ca oare ei chiar trebuie sa plateasca 35 de ani rate?:stunned: Cu privire la durata creditului nu cred ca poate fi nimeni inselat, chiar semianalfabet daca ar fi tot poate sa aprecieze cat va fi de batran la momentul rambursarii integrale, sau cat de mult va dura starea de imprumutat.
Cred ca societatea consumerista este vinovata de aceste crize care apar periodic dupa etape de boom economic, in care fiecare e indemnat sa cumpere, sa cumpere, sa consume cat mai mult, sa-si schimbe telefonul, catelul, masina, locuinta, amanta/amantul cu exemplare mai costisitoare, ultimul model pe cat posibil. Si-atunci cum sa nu vina criza?:((
Singura problema cu bancile este ca oamenii nu stiu cat au de restituit in total.
Daca cineva cere o astfel de lamurire ii jigneste....
Facand o analiza doar a efectelor imprumutului, nu a legii, se va putea ajunge cu usurinta la concluzia ca, nici de la camatari oamenii nu sunt obligati sa se imprumute, adica acestia nu ii obliga sa le ceara bani...Oamenii vin singuri sa se imprumute.
Nu mi-am propus niciodata sa vad daca se poate discuta despre anularea unui contract incheiat cu o banca dar acest lucru este posibil.Motivele chiar nu conteaza intrucat exista o mare diversitate de cazuri.Cunosc si cazuri concrete.
avocat Claudiu Lascoschi
stimate domn brom,eu am specificat ca doar bancile romane=camatari cu acte legale(metaforic vorbind) pentru ca in state civilizate,ex.italia(unde locuiesc),dobanda variaza intre 4-5.8 iar in romania e peste 10.cum va explicati diferenta asta?doamna Persa de invatat minte,crdeti-ma ca m-am invatat, nu m-a obligat nimeni sa fac creditul,am vrut sa fac o imvestitie,asta e.cu aceste intrebari pe furum am vrut sa obtin niste informatii,cu toate ca,in mare,stiam raspunsurile.erau si niste intrebari retorice,deci eu nu cred ca am gresit cu ceva daca am ajuns sa ma intreb pe forum?sa lasam deoparte masinile scumpe,vilele,eu va intreb,daca vreti sa-mi raspundeti,vazand ca santeti o mare cunascatoare a °societatii consumeriste°cum o chemati dvs.deci anumite categorii ale societatii care isi permit sa consume aceste produse EXTRA(masini ,vile,etc)isi asuma riscul,deci este vina lor.dar mai sunt si alte categorii ale acestei societati (cu un venit intre 50-300€,si sunt f.multi) care consuma,sa zicem,niste produse indispensabile(ex:ulei,zahar,paine)la niste preturi..... normale???nuuu!in italia,fac o comparatie,unde venitul pentru aceleasi categorii ale societatii,variaza intre 800-1200€,la aceste produse indispensabile ptretul este mai mic,la propriu voarbind,INTREBARE:ce vina au aceste categorii ale SOCIETATII CONSUMERISTE romane?domnule av.lascoschi am sa incerc sa va urmez sfatul!va multumesc!flo17