avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie de functionare

Buna ziua,
Certificatul constatator de autorizare a punctului de lucru eliberat de Oficiul Registrului Comerţului contine si activitati prevazute in OG nr. 99/2000, modificata si completata prin Legea nr. 650/2002 si care necesita acord de functionare de la primarie.
Activitatile respective nu se desfasoara in fapt (numai activitate birou si depozitare - fara lucru cu publicul), ele fiind autorizate doar pentru perspectiva.
In aceasta situatie exista obligativitatea obtinerii acordului de functionare?
Eu nu am gasit precizarea in lege.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviu_co , utilizator 12:11, 26 Ianuarie 2015
Primaria nostra, Brasov, ne obliga sa obtinem acord de functionare pentru activitatile autorizate la ORC si nu cele efectiv desfasurate. Deci cine are dreptate? Are Primaria noastra baza legala? ( nu exista HCL Brasov care sa stabileasca acest aspect)
Care ar fi impedimentul daca a-ti trece toate codurile?
Am renuntat la activitatile ce necesita acord de functionare intrucat pentru eliberarea lui Primaria Brasov ne obliga sa concesionam cel putin un loc de parcare. Insa parcarea in care ne obliga sa concesionam este amplasata la distanta ft mare de imobil si este si acunsa accesului auto si pietonal si nu este utilizabila de noi (se doreste doar incasarea de taxe la bugetul local).

IONICA VADUVA a scris:

Care ar fi impedimentul daca a-ti trece toate codurile?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activare cod caen Mihaelatm Mihaelatm Buna ziua , Doresc sa activez un cod caen existent deja in actul constitutiv. Care sunt procedurile si actele necesare ? Multumesc (vezi toată discuția)
Aviz de functionare primarie EraseMan EraseMan Buna ziua, Am infiintat o SRL de prestari servicii de publicitate. Am observat ca mai toate societatile din oras au un AVIZ DE FUNCTIONARE eliberat de ... (vezi toată discuția)
Acord de functionare primarie Este sau nu obligatorie obtinerea unui acord de functionare din partea primariei pentru o activitate de comert cu ridicata desfasurata in imobilul meu si ce ... (vezi toată discuția)