avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dauna polita RCA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dauna polita RCA

Buna ziua,

Am avut o motocicleta pe care am instrainat-o catre alta persoana, prin contract de vanzare-cumparare... I-am dat noului proprietar si certificat de atestare fiscala, alaturi de toate actele necesare inamatricularii si inclusiv am trecut data de instrainare si persoana catre care am instrainat-o pe spatele talonului.

Cumparatorul nu si-a inmatriculat motocicleta in 30 zile si a avut un accident minor, in care el nu a suferit nimic, dar motocicleta a prezentat unele deteriorari. De vina a fost soferul unei masini, care era asigurat RCA si s-a deschis dosar de dauna RCA.

Acest dosar a fost deschis de cumparatorul motocicletei, dar s-a facut pe numele meu. Asa ca m-am trezit acasa cu o hartie de la Asigurator, pe care trebuia sa o completez, inclusiv cu un cont in care sa mi se vireze o suma de bani, ca si dauna motocicleta.

Dupa gândirea mea, banii trebuie sa ii dau cumparatorului... Dar, va intreb: CE SE INTAMPLA DACA NU II DAU BANII?

Intreb acest lucru, deoarece cumparatorul intre timp m-a deranjat cu unele lucruri... Si de ce eu sa fiu un om corect, când el pe mine "m-a faultat" când m-a prins?!

Va multumesc,

T.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:23, 23 Ianuarie 2015
Raspunsul la aceasta intrebare nu este unul juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din vina altuia cu vatamare corporala, pagubitul avand rca expirat dani.gujan dani.gujan Buna, va rog sa ne ajutati sa luam o decizie in urmatoarea problema. In urma cu o saptamana baiatul meu a fost implicat intr-un accident rutier, s-a desprins ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catam76 catam76 Am avut accident auto cu motocicleta,circuland pe drum cu prioritate,un sofer a virat stanga,neacordandu mi prioritate, eu lovindul in partea dreapta spate.S-a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)