avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reziliere contract asistenţă juridică
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reziliere contract asistenţă juridică

Bună ziua! Am încheiat un contract de asistenţă juridică cu un prea distins domn avocat. Lucrurile au decurs normal până la al doilea termen de judecată, el m-a sunat şi mi-a evocat faptul că judecarea pricinii se va amâna datorită faptului că pârâtul a introdus o cerere de amânarea. I-am învederat faptul că este în regulă şi că nu mă voi prezenta. La termenul următor, am discutat cu dânsul cu o zi înainte şi mi-a spus că există o nouă cerere de amânare, i-am zis că e ok, dar fiind prin preajmă am decis să prezint. În sala de judecată, stupoare el nu era prezent, judecătorul era croit să suspende cauza pentru că nici eu la rândul meu nu răspunsesm la apelul nominal ( am ajuns mai târziu ), am formulat oral o cerere de amânare ca să dreg busuiocul. L-am sunat pe distinul domn şi "l-am urechat" niţel, cert este că m-a deranjat aroganţa dumnealui şi vreau să închei colaboarea şi de asemnea să solicit reemiterea unei cote din onorariul avocaţial. Contractul de asistenţă juridică este ok, suma este corectă stipulată. Aş dori să-mi oferiţi o informaţie în legătură cu procedura care trebuie urmată, va trebui să mă adresez baroului, sau instanţei judecătoreşti?
Cel mai recent răspuns: TheThunder49 , utilizator 13:22, 23 Ianuarie 2015
Avocatul nu poate fi tras la raspundere pentru actul profesional. Poate invoca ca asa a inteles el sa croiasca apararea. Nu stiu ce sanse aveti..
Eu nu am invocat actul profesional ci tocmai lipsa de diligenţă. Dumnealui nu s-a prezentat la termen, deci a încălcat contractul de asitenţă juridică, putea să se acopere cu o cerere de amânare şi era în regulă. Calitatea servicilor ştiu că nu se pot invoca, însă nu pot plăti pe cineva ca să mă apare şi el să nu o facă, e un nonsens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei civile CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt plecat din tara la un termen de judecata si nu am fost angajat pentru proces. Am fost platit si am delegatii la dosar pentru studiere dosar si redactare ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in lipsa avocatului plecat din tara? multumesc duraplex duraplex Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 1 an sunt cercetata penal intr-un dosar, astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemata la politie. De la ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita un nou termen intr-un litigiu? Dawio Dawio Buna ziua. Am un proces in litigii de munca, iar la termenul stabilit eu plec din tara pentru un curs de pregatire profesionala, platit din fonduri europene ... (vezi toată discuția)