Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu contractul la curent deoarece factura vine pentru intreg blocul ( nu s-au facut dezmembrarile la curent), in regim hotelier. Acest aspect cu dezmembrarea la curent nu ne-a fost adusa la cunostinta de catre dezvoltator, iar acum cand ne-am constituit ca asociatie de proprietari dezvoltatorul ne obliga sa preluam acest contor neconform si acest contract pe numele asociatiei( in caz contrar va rezilia contractul). Va rog sa ne ajutati si sa ne dati o idee cum poate fi sanctionat dezvoltatorul, deoarece nu dorim sa ramanem fara electricitate. Multumesc anticipat!
Asta este alta poveste. In fapt nu aveti bransament definitiv blocul fiind racordat pe bransamentul de santier. Asta se cheama in termeni populari tzeapa...Daca nu veti vreo clauza expresa in contractul cu dezvoltatorul nu veti avea de ales si veti suporta costurile..
Si daca el ne obliga sa preluam acest contract de curent, inseamna ca el se absolva de orice vina? Cum am putea iesi din aceasta situatie, fara sa ramanem fara curent?
Nu e nevoie sa va oblige. Contractul e pe numele dezvoltatorului, omul cere rezilierea ca nu mai are nevoie de organizarea de santier si adio energie electrica in apartamente.
Oricum, trebuie sa tineti cont ca organizarea de santier nu e calculata sa duca un bloc pe termen lung. Preluati contractul, aratati furnizorului sigiliul lipsa si procedati asa cum ati fost sfatuiti de electricianul autorizat si de cei de la Enel.
Si nu uitati sa verificati ce scrie in contract despre utilitati.
Asociatie de locatari
Axa04
Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)