avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare de contract de curent (contor care nu are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform)

Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu contractul la curent deoarece factura vine pentru intreg blocul ( nu s-au facut dezmembrarile la curent), in regim hotelier. Acest aspect cu dezmembrarea la curent nu ne-a fost adusa la cunostinta de catre dezvoltator, iar acum cand ne-am constituit ca asociatie de proprietari dezvoltatorul ne obliga sa preluam acest contor neconform si acest contract pe numele asociatiei( in caz contrar va rezilia contractul). Va rog sa ne ajutati si sa ne dati o idee cum poate fi sanctionat dezvoltatorul, deoarece nu dorim sa ramanem fara electricitate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:00, 26 Ianuarie 2015
Asta este alta poveste. In fapt nu aveti bransament definitiv blocul fiind racordat pe bransamentul de santier. Asta se cheama in termeni populari tzeapa...Daca nu veti vreo clauza expresa in contractul cu dezvoltatorul nu veti avea de ales si veti suporta costurile..
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
ausfahrt, utilizator
@ausfahrt,

Si daca el ne obliga sa preluam acest contract de curent, inseamna ca el se absolva de orice vina? Cum am putea iesi din aceasta situatie, fara sa ramanem fara curent?
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
Adriantot, moderator
@AlinaDana28,

Raspunsul il aveti deja. Urmati pasii recomandati de echipa ENEL..

Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
Adriantot, moderator
Nu e nevoie sa va oblige. Contractul e pe numele dezvoltatorului, omul cere rezilierea ca nu mai are nevoie de organizarea de santier si adio energie electrica in apartamente.

Oricum, trebuie sa tineti cont ca organizarea de santier nu e calculata sa duca un bloc pe termen lung. Preluati contractul, aratati furnizorului sigiliul lipsa si procedati asa cum ati fost sfatuiti de electricianul autorizat si de cei de la Enel.

Si nu uitati sa verificati ce scrie in contract despre utilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa achizitionam un apartament intr-un bloc ... MarianChitu MarianChitu Buna ziua! Urmeaza sa achizitionam un apartament intr-un bloc nou si as avea o intrebare legata de bransamentele de utilitati. Dezvoltatorul ne-a spus ca toate ... (vezi toată discuția)