avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termen convocare adunare generala.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termen convocare adunare generala.

S-a afisat anuntul de convocare a adunarii generale extraordinare a proprietarilor in data de 09.01.2015 iar adunarea a avut loc in data de 15.01.2015, fiind prezenti mai mult de 50% dintre proprietari, deci a fost statutara si s-au adoptate unele hotarari. O parte dintre cei care nu au fost prezenti la adunare contesta hotararile pe motiv ca nu s-a respectat termenul de minim 7 zile de la data convocarii adunarii si pana la data cand s-a tinut efectiv aceasta adunare. Este indreptatita opinia celor care contesta hotararile? Cum se calculeaza corect acest termen in situatia concreta prezentata?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:43, 27 Ianuarie 2015
Acei "Gica contra" si-au exprimat, in primul rand, nemultumirea in raport cu faptul ca ei si-au dorit sa participe la acea adunare si chiar aveau unele propuneri interesante care ar fi schimbat, zic ei, hotararile luate. Multumesc tuturor pentru opinii!
Da, numai ca acei Gica contra au fost plecati in Canada, s-au luat cu ziua targului si nu au vazut convocatorul, ca daca la-ar fi vazut, nu se mai povestea pe forum... mai ales ca era vorba de o AG extraordinara.
Toate acestea au si o parte buna: sa convocam AG la care timpul de asteptare (afisare) sa fie in jur de zece zile. La noi tipul de afisare poate sa fie si 10 luni ca tot 30-40 de proprietari sunt prezenti la AG dintr-un total de peste 500, asa ca ne dam seama ca alde nenea Gica au impresia ca sunt mai destepti - da de unde, o fac pe-a interesantii, ce sa zic...
Lasati-ii sa conteste in instanta, daca le face placere!
Multumesc celor care s-au exprimat la obiect!
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
mira55, utilizator
Dupa parerea mea, lucrurile au stat altfel si anume, cei care contesta invocand cele 6 sau 7 zile au mizat pe faptul ca de cele mai multe ori prima sedinta nu se tine din cauza lipsei cvorumului. Apoi, la cea de-a doua, participau si ei cand se puteau lua decizii si cu mult sub 50 la suta dintre proprietari. Deci, imi pare rau dar au luat o mare teapa si Comitetul respectiv trebuie felicitat pentru modul cum au convocat oamenii sa vina la sedinta. Asa este?
Este posibila si aceasta varianta, depinde de nr. membrilor as. proproprietari.
Cum am mai scris, la noi, nr. proprietarilor este de 504, asa incat toate variantele sunt posibile, dar in special varianta aratata de dvs.
Pana la urma este vorba de seriozitate:
- vreau sa particip la AG, ma informez la avizier despre ce este vorba ( ordinea de zi, data, ora, loc de desfasurare) si ma prezint, imi sustin punctul de vedere.
- nu ma intereseaza (!), nu ma prezint, dar "fac si ciocul mic", adica nu mai umblu cu imbarligaturi, ca cele aratate mai sus...
In fine, chestiunile acestea se poarta si la case mai mari, ce sa mai zicem de o as. prop...

Alte discuții în legătură

Procedura de anuntare a convocarii adunarii generale popcrys77 popcrys77 Buna ziua, ma intereseaza care este termenul de convocare, reconvocare a unei adunari generale in cadrul unei asociatii de proprietari, respectiv daca ... (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)