avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC PENTRU TATA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC PENTRU TATA

Copilul meu implineste 2 ani pe 04.04.2015.
Eu am fost chemata la servici si am acceptat de pe 01.02.2014.Pana la varsta implinirii de 2 ani a copilului mai sunt 2 luni.Tatal poate beneficia de CCC cele 2 luni sau doar o luna cum este obligatoriu? In acest caz ce acte trebuie sa depun pentru tata ca beneficieze de aceea indemnizatie ?(mentionez ca tatal a lucrat 12 luni anterioare nasterii copilului si acum in prezent nu mai lucreaza e student 28 ani).
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 25 Ianuarie 2015
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci el poate a intre in CCC cel putin o luna de zile.

2. Asadar el poate beneficia de indemnizatie pentru CCC si mai mult de o luna.

3. - Nu conteaza daca acum este student si nu mai are venituri.
- Conditia este ca in cee 12 luni anterioare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa fi avut venituri din salarii.

4. - Actele necesare sunt aceleasi pe care le-ati depus si dvs. cand ati intrat in CCC si pe care le-ati depus la Primarie.
- De la Primarie luati lista cu actele necesare specifice situatiei tatalui copilului.
- Ar fi bine sa depuna actele cat mai repede ca sa primeasca indemnizatia mai curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului - masteranda anca1988 anca1988 Buna ziua, Sunt studenta anul I, la zi, la master in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti (inscrisa in oct 2014). Nu sunt angajata si imi doresc ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil în cazul nerealizării de venituri anterior nașterii miha_r miha_r Bună ziua, Conform modificărilor apărute în legea privind acordarea indemnizației creșterii copilului, cele 12 luni minime de realizare venituri în ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al doilea copil eualexandra eualexandra Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: la anul voi naste al doilea copil aproximativ la aceeasi data cand primul va implini 2 ani. Eu am luat ... (vezi toată discuția)