avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prelungire termen de chemare in judecata in baza legii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prelungire termen de chemare in judecata in baza legii 544

in ce cazuri se poate prelungi daca se poate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 10 Iunie 2009
Nu inteleg...ce sa prelungiti? termenul de depunere a unei cereri de chemare in judecata pe legea conteciosului administrativ?
Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004
Art. 11. - (1) Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la:
a) data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila;
b) data comunicarii refuzului nejustificat de solutionare a cererii;
c) data expirarii termenului de solutionare a plangerii prealabile, respectiv data expirarii termenului legal de solutionare a cererii; d) data expirarii termenului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis in solutionarea favorabila a cererii sau, dupa caz, a plangerii prealabile;
e) data incheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, in cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, in cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusa si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de un an de la data comunicarii actului, data luarii la cunostinta, data introducerii cererii sau data incheierii procesului-verbal de conciliere, dupa caz.
(21) In cazul suspendarii, potrivit legii speciale, a procedurii de solutionare a plangerii prealabile, termenul prevazut la alin. (1) curge dupa reluarea procedurii, de la momentul finalizarii acesteia sau de la data expirarii termenului legal de solutionare, dupa caz, daca a expirat termenul prevazut la alin. (2).
(3) In cazul actiunilor formulate de prefect, Avocatul Poporului, Ministerul Public sau Agentia Nationala a Functionarilor Publici, termenul curge de la data cand s-a cunoscut existenta actului nelegal, fiind aplicabile in mod corespunzator prevederile alin. (2). (4) Ordonantele sau dispozitiile din ordonante care se considera a fi neconstitutionale, precum si actele administrative cu caracter normativ care se considera a fi nelegale pot fi atacate oricand.
(5) Termenul prevazut la alin. (1) este termen de prescriptie, iar termenul prevazut la alin. (2) este termen de decadere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa rezolve problema ayana ayana Buna ziua! Am si eu o problema... Cu cateva luni in urma, un vecin, a facut un gard de 36m lungime intre proprietatea lui (teren arabil) si proprietatea ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa acorde certificatul de urbanism Colombina29 Colombina29 Buna ziua! Sunt proprietarea unei case intr-un ansamblu rezidential (tip vile insiruite).Pe langa aceasta casa am achizitionat si 2 locuri de parcare(pe care ... (vezi toată discuția)