avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa

Buna seara,
As avea 3 intrebari:
Pentru un licenta electronica achizitionata din SUA, se aplica taxarea inversa?
Este necesara completarea unei declaratii pentru achizitiile extracomunitare?
Daca in decontul de TVA 300 trebuie sa apara la nr.7 si nr.20 suma platita pentru licenta.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: tmihai2 , utilizator 10:55, 29 Ianuarie 2015
1. sigur e din US? Factura nu a venit din UE? De la un cod de TVA gen EU....
2. 390 sau 301, depinde de vector.
3. depinde de unde e factura.
Firma este din US, singura filaila o are in Australia.
Cei de la ANAF m-au lamurit, am fost cu factura. 301 este doar pentru persoane neinregistrate in scopuri de TVA sau persone inregistrate numai in ROI, suntem intregistrati ca platitori de TVA doar in Romania,
Softul se trece in contul 205, nu necesita inscrierea tranzactiei intr-o delaratie recapitulativa, fiind extracomunitara, doar in decontul 300 la nr.7 si 20.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ASUL28 ASUL28 Buna seara, va rog sa ma ajutati si in aceasta problema: Srl din Romania cu cod valabil VIES, cumpara din Italia de la o societate la fel cu cod valabil VIES, ... (vezi toată discuția)
Tva australia madellaine madellaine Buna ziua, societatea (platitoare TVA) achizitioneaza din Australia un CD (aplicatie) pentru dezvoltare site. Factura are TVA inclus. Care este tratamentul ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)