Buna ziua. Am un credit in USD la un fond de investitii pe care l-am facut pentru cumpararea unui apartament. Fondul e posibil sa se inchida in curand. De aceea mi s-a cerut sa achit restul sumei datorate. Mi s-a recomandat sa caut fonduri sau banci care sa ma refinanteze, dar presupun ca vor fi costuri mai mari ale creditului si nu cred ca mi le voi permite avand in vedere cat de mult a crescut dolarul si faptul ca s-au inasprit conditiile de creditare. Nu au vandut ei creditul (cum am inteles ca se procedeaza in cazul bancilor), ci m-au rugat sa ma ocup eu sa gasesc o refinantare. Nu am primit niciun document oficial. Discutile au fost amiabile ,la telefon sau pe mail, dar nimic de genul document oficial. Pana acum am toate ratele platite la zi.
As vrea sa gasesc o solutie amiabila cu fondul si nu stiu cum sa procedez sau care ar fi varianta corecta pentru ambele parti, avand in vedere urmatoarele aspecte:
a) Dolarul (USD) a crescut foarte mult de la 2.35 la 4 ron;
b) Sa fac un alt credit / ar fi mult mai scump pentru mine si nu cred ca mi l-as permite;
c) In contract e mentionat ca se poate schimba dobanda la plecarea din firma, insa firma nu mi-au marit-o cand am plecat, asa cum a procedat, de altfel , cu majoritatea angajatilor care au plecat (am lucrat la acest fond in perioada cand am contractat creditul).
d) Doresc sa gasesc o solutie amiabila, corecta pentru ambele parti.
Ce ma sfatuiti? Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Multumesc anticipat.
Daca v-ati indeplinit obligatiile, nu au cum sa declare creditul scadent si sa va oblige sa il achitati in integralitate.
Ar trebui sa il cesioneze altui fond/banci.
Datorie banca
vioreldodan
Buna ziua! M-am inscris azi pe site-ul dvs pt a afla niste raspunsuri competente la o pb pe care o am cu o anumita banca. Am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)