avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract credit nevoie personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract credit nevoie personale

Buna ziua,

Am facut un credit de nevoi personale in 2007, dupa care fiind un bun platnic ni s-a propus sa facem refinantare in baza adeverintei de salariu. Dupa 3 luni de la refinantare ni s-a marit creditul de la 480 euro la 520 euro apoi 620 euro, pe parcursul la 6 luni ( in conditiile in care euro a crescut dar salariul a ramas la fel, ba chiar a scazut). La propunerea lor am facut restructurare de credit platind 1 an de zile doar si comisioane si dobanzi si am constatat ca din rata noastra nu a scazut nimic.

Pe scurt am platit aproape 13 mii euro din 30 mii (interval de 2 ani) din care nu s-a scazut nimic, ba din contra a crescut pe la 31 mii euro.

Nu am mai putut tine pasul cu rata, totusi am platit lunar o parte din bani pana au inceput sa ma hartuiasca pe mine si sotia mea telefonic zilnic, atat pe mobil cat si la servici + plicuri si scrisori de amenintati. In acelasi interval de timp am fost hartuiti si de catre banca si de catre o firma de recuperare desi banca ne-a anuntat ca au mutat contractul la firma de recuperare ei tot ne cereau sa facem plati la ei. In final dosarul a ajuns din nou la banca si ne-au reziliat contractul. Din momentul in care ni s-a reziliat contractul nu am mai facut plati pentru ca ni s-au blocat (mie si sotiei) cardurile, conturile subconturile + poprire pe salariu.

Nu am fost anuntati sau instiintati ca ni se reziliaza contractul sau sa ni se propuna o alternativa. Singurul document pe care l-am primit a fost dupa solutionarea judecatoreasca si am primit un xerox fara anexa de la corpul executorilor bancari (noi i-am contactat telefonic si am solicitat anexa si au zis ca ramena la aprecierea lor, acelasi lucru au trimis si catre servici pentru poprirea pe salariu).

Dupa ce s-a intamplat rezilierea tot am fost contactati de banca sa facem plati desi ne-au reziliat contractul... si ne-au amenintat ca ne executa bunurile.

Nici in ziua de azi nu avem un grafic cu ce am platit.

Vrem sa stim ce solutie putem avea deschizand o actiune judecatoreasca? Vrem sa ne dea un grafic si de asemenea sa stim daca pot sa ne mareasca dobanzile cum vor ei, pentru ca suntem de buna credinta si vrem sa achitam acest credit.

Astept un raspuns si sunt interesat de o consultatie din partea unui avocat specializat in acest domeniu pentru o solutie favorabila, de asemenea vreau sa stiu daca pot sa ii atac in instanta la randul meu?

Multumesc, o seara buna!
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
dutu_claudiu, utilizator
Trebuie sa formulati contestatie la executare, in cadrul careia sa solicitati recalcularea debitului si eventual sa invocati nulitatea unor clauze privind unele din comisioanele percepute de banca.
Daca in contractul de credit nu este mentionat un pact comisoriu de gradul IV, care sa permita bancii sa rezilieze contractul fara notificare si punere in intarziere, se poate invoca si acest aspect in cadrul contestatiei la executare.
Contestatia la executare se depune la judecatoria competenta in termen de 15 zile de la primirea somatiei din partea executorului judecatoresc.
au trecut de mult cele 15 zile, pe mine ma intereseaza ce pot face pe viitor
~ Conținut șters la cerere ~
Intrucat pentru orice alt tip de actiune teremnul de prescriptie a trecut puteti ataca cu nulitate reziliera contractului, intrucat rezilierea in mod normal (legal) se face doar daca ambele parti sunt de acord ori prin instanta;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da banca in judecata mihai000123 mihai000123 Buna ziua , doresc sa stiu cum pot da banca in judecat , am o problema cu acele comisioane abuzive ...la o rata de 140 euro pe luna 110 euro sunt comisioanele ... (vezi toată discuția)
Creditele ipotecare in franci eli7526 eli7526 Buna seara.Ma numesc Elena I. si ca majoritatea romanilor cu credite ,stau si imi storc mintea-ce naiba e de facut?Am facut 2 credite in 2007 ,unul ipotecar si ... (vezi toată discuția)
Cum primesc suport de la banca? vi5an vi5an Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera in 2009 cu 60k eur. Creditul este facut in franci elvetieni.De atunci si pana acum a crescut rata pe luna de la 12 ... (vezi toată discuția)