avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama singura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama singura

Buna ziua! Sunt o mama singura, am in crestere un copil de 7 ani, sotul meu si tatal copilului fiind decedat de cancer. As vrea sa stiu daca, in situatia in care avem resedinta la parintii mei care sunt pensionari, beneficiez de alocatia monoparentala sau daca sunt anumite drepturile de care eu si copilul meu beneficiem? Mentionez ca nu mai am loc de munca si nu realizez niciun venit cu exceptia pensiei de urmas de 350 lei pe care o primeste copilul. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
emma75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:03, 26 Ianuarie 2015
Buna ziua,
Alocaţie monoparentală

Se acordă:

Conform O.U.G. 105 / 24.10.2003 privind alocaţia familială complementară şi alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală
Conform Hotărârii Guvernului 1539 / 18.12.2003 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. 105 / 24.10.2003
Conform Legii 236/2008 pentru modificarea O.U.G. 105 / 24.10.2003 privind alocaţia familială complementară şi alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală.

Daca va incadrati in prevederile acestor acte normative va trebui sa va adresati Agentiei judetene de Prestatii sociale cu urmatoarele inscrisuri:
Acte necesare:

cerere tip (Cerere alocatie monoparentala);
acte de identitate/certificate de nastere ale copiilor cu care locuiesc (copie + original);
actele de identitate ale sotului / sotiei (copie + original)
alte acte doveditoare ca exista un singur parinte (certificat deces, hotarâre judecatoreasca de divort, hotarâre judecatoreasca de declarare a disparitiei unui dintre parinti);
livretul de familie completat la zi (copie+original);
dovezile privind veniturile nete realizate in luna anterioara inregistrarii cererii;
adeverinta emisa de scoala unde frecventeaza copiii cursurile pentru copiii de varsta scolara;
talonul de alocatie de stat pentru copii, in cazul copiilor prescolari sau adeverinta de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Ilfov;
alte acte, pentru situatii care nu sunt evidentiate in livretul de familie.
Dosar cu sina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala maya_ioana maya_ioana Am 21de ani si am o fetita de 2 ani,sunt studenta si nu am nici un venit decat alocatia fetitei de 42 ron.am depun dosarul pentru alocatia de sustinere a ... (vezi toată discuția)
Ajutor social familie monoparentala ela.m ela.m buna ziua,sunt din buzau am un baiat de 14 ani,sunt divortata si in noiembrie mi se termina somajul,unde pot face o cerere pt ajutorul pt familii ... (vezi toată discuția)
Familia monoparentalã nestiutorintoate nestiutorintoate buna ziua, ma puteti indruma cum as putea beneficia de acea suma care se cuvine de drept acestor familii. este vorba de un minor in varsta de 4 ani ... (vezi toată discuția)