avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Platesc pensie alimentara copilului meu incadrat intr-o forma de invatamant superioar si am aflat ca pe o perioada de un an si jumatate - mai exact din luna martie 2013 si pana in luna decembrie a anului 2014 a realizat si venituri. In acest caz daca este student si a realizat si venituri mai beneficiaza de pensie alimentara? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:52, 27 Ianuarie 2015
Mandru este de copil, si bineinteles ca NU a facut fapta rea. Fapta rea a facut copilul in momentul in care, dupa divort tata A RENUNTAT la apartament si a platit din proprie initiativa pensie alimentara... copilul a dat tatal in judecata nejustificat, pentru un lucru care deja copilul beneficia-pensia alimentara. Acum tatal se intreaba...merita acum copilul o lectie sau nu? De mentionat ca anul acesta termina studiile.
Nu mai subzista starea de nevoie, din cauza realizarii unor venituri, dintr-o activitate remunerata.

Asadar, pensia de intretinere poate fi sistata.

CAPITOLUL II
Drepturile şi îndatoririle părinteşti
Art. 499
Obligaţia de întreţinere
(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.
(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

Nu, nu poate fi sistata, acum copilul nu mai muncește.
TheoAnca a scris:

Acum tatal se intreaba...merita acum copilul o lectie sau nu?

imi scapa care ar fi lectia ...
Ar fi foarte indicată lecţia. Adică un tată renunţă la partea sa de apartament, în favoarea fiului, fiul e mare , în ultimul an de studiu are mai mult de 21 de ani, plăteşte pensie alimentară fiului, de bună voie şi nesilit de nimeni şi , drept mulţumire, copilul îl bagă în judecată.
Urât, foarte urât!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara IVANMARIUS IVANMARIUS Tinarul nu mai frecventeaza studiile superioare . Cum se poate opri retinerea pensiei alimentare? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)