avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... vreau sa consult un dosar aflat pe rolul instantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

vreau sa consult un dosar aflat pe rolul instantei

Intr-o zi, in timpul sedintei am observat mai multe spete care se asemanau dramatic cu speta mea.
Prin urmare, consider in temeiul dreptului de acees la informatii si in interesul justitiei, practicii unitare etc, ca trebuie sa am posibilitatea sa consult dosarele respective chiar inainte ca judecata sa se incheie.
Va rog sa ma sfatuiti cum pot obtine aceasta!
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 12:30, 20 Februarie 2015
Exceptional!!!
In subsidiar, trebuie sa fac o mentiune:
Art. 3.
In intelesul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:
a) date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

Pe mine nu ma intereseaza de nicio culoare datele personale ale persoanelor in cauza!
Acestea le anonimizeaza instanta.
Pe mine ma intereseaza doar hotararile luate de instanta in cauzele respective, nu identitatea partilor. Identitatea partilor oricum e publica, fiindca scrie peste tot ce se intampla in sedinta publica :))
Hotararile instantei nu pot constitui 'date personale', deci nu vad de ce ar trebui din capul locului sa imi fac griji cu privire la legea respectiva.

De exemplu, am mai facut o cerere la arhiva mai demult, sa imi dea niste hotarari... si le-au redactat anonimizate.
O problema extrem de nefasta este ca redacteaza dupa 1 an hotararile... si accesul imi este de facto cenzurat prin faptul ca sunt indisponibile :)

In concret, eu am vazut in sedinta publica ce a dispus instanta in alt dosar... si d-aia vreau sa ma uit in dosarul respectiv, sa aduc dovada la CSM si la Parchet si la CA ca judecatoarea respectiva calca in picioare practica unitara... si intr-o cauza pronunta ceva, intr-alta exact invers!
:slap: Data trecuta am boldat dar....

Acum subliniez.

(2) Consimtamantul persoanei vizate nu este cerut in urmatoarele cazuri:

e) cand prelucrarea este necesara in vederea realizarii unui interes legitim al operatorului sau [u]al tertului caruia ii sunt dezvaluite datele, cu conditia ca acest interes sa nu prejudicieze interesul sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate;

Hotararile contin date personale ale altor persoane.

Interesul legitim al dvs este ca doriti sa demonstrati ceva ntr-o cauza judiciara aflata pe rolul instantelor de judecata. Asta va indreptateste sa invocati legea respectiva ca sa va fie comunicate datele.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Krissia ., Alte profesii
Multumeeeeeeesc!
Cel mai mult, insa, pt ca am realizat ca intelegerea mea e lopsideda.
Asta e o chestiune de a fi sau a nu fi jurist. Pt ca eu citeam textul de lege doar in sensul ca cand se permite prelucrarea datelor.
Nu am realizat ca prevederea respectiva ESTE IN SINE TEMEI pt o cerere.
:thumbup:
In alta ordine de idei, m-am uitat la o gramada de hotarari de la mapa, insa in multe dintre ele se omite continutul incheierilor unor sedinte, in loc, foarte neprofesionist, mentionandu-se 'pentru motivele mentionate in incheierea respectiva'.
Insa mie nu mi-au dat sa ma uit la dosar, ci doar la hotarare, prin urmare nu stiu ce scrie in incheierea respectiva.
Oare ce sa fac in acest caz??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicarea numelui si prenumelui precum si a adresei partiale danield11 danield11 Este legal sa fie publicat intr-un ziar local, online, pe o lista a datornicilor, numele si prenumele precum si adresa partiala a persoanelor? (vezi toată discuția)
Sentințele sunt private sau publice? e legal să fie publicate în presă? sorein sorein Într-un proces civil s-a dat sentința la 25 oct. În portal se scrie: „Pronunţată astăzi prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin ... (vezi toată discuția)
Legea 677 - date cu un caracter personal cenush cenush Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un operator de date cu caracter personal care a colectat date cu caracter personal in timpul unei campanii ... (vezi toată discuția)