avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

poate fi marit programul de lucru pe motivul acordarii pauzei de masa fara a fi mentionat in contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 27 Ianuarie 2015
Art. 134 C.mun.
......
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

Asadar, pauzele de masa prelungesc durata timpului stat la munca.

Daca programul de munca este mentionat in c.i.m., atunci modificarea acestuia nu se poate face decat prin modificarea c.i.m., chiar daca in art.117 C.mun. se prevede ca,programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de munca tudosemihaela tudosemihaela lucrez intr-un hipermarchet , functia casier, part-time (16,15-22,15 cnf. contr. de munca) ,programul magazinului fiind 8-22 .Prima mea intrebare este : au ... (vezi toată discuția)
Program de lucru corect Patience Patience Daca programul de lucru este intre orele 8-17 cu o ora pauza de masa, cum este corect a se inscrie in CIM la art H DURATA MUNCII: 8 ore sau 9 ore cu pauza de ... (vezi toată discuția)
Angajare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua.Incerc de ceva vreme sa ma angajez la o firma de constructii si...nu reusesc.Motivul: - mare parte(cele cu anunt) pun din start program de 10 ore ... (vezi toată discuția)