avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Corespondenta electronica - folosire telefon aflat in ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Corespondenta electronica - folosire telefon aflat in service de catre angajati

Buna ziua,

Am trimis un telefon iPhone la Orange la service, peste cateva zile cineva intra de pe acel telefon pe WhatsApp si pe Viber, aceste programe intra cu statusul Online doar daca telefonul este conectat la internet si are acea aplicatie deschisa, daca ai iesit din ea te trece automat Offline. Acele aplicatii se pot accesa doar de pe telefonul respectiv, daca incerci sa le accesezi de pe alt telefon, face automat log out la aplicatie pe primul telefon si nu mai poate fi accesata. Am facut print screen de pe un alt telefon in care apare data la care au fost accesate ultima data aplicatiile.

Ce pot sa fac in acest caz? Din cate stiu este violarea corespondentei, dar lucrez in IT, nu cunosc legile si nici termenii juridici.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:02, 7 Februarie 2015
In cazul descris de dvs. eu cred ca avem concurs de infractiuni, si ma refer la Interceptarea ilegala a unei transmisii de date de informatice si la violarea secretului corespondentei.

Art. 361 - Interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice
(1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi interceptarea, fără drept, a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic, ce conţine date informatice care nu sunt publice.

Art. 302 -Violarea secretului corespondenţei
(1) Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicaţii se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost săvârşite de un funcţionar public care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
(4) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Avand in vedere print-screen-ul detinut, cred ca este indicat sa trimiteti o sesizare catre respectiva companie de telefonie (atasati dovada). In sesizare mentionati ca doriti sa se faca o ancheta interna pentru a de depista persoana vinovata, si de asemenea ca va rezervati dreptul de a depune o plangere penala pentru faptele de mai sus.
in privinta cercetarii penale, trebuie sa luati in considerare ca fapta nu prezinta pericol social grav si nu exista nici prejudiciu (nu ati mentionat ce prejudiciu va adus accesarea aplicatiilor respectie).


Din cate stiu logarea este automata in aplicatiile instalate. Deci la pornirea telefonului totul este automat. Oare cum ar putea cineva sa testeze functionarea telefonului dupa reparatie fara sa il porneasca si sa lanseze cateva aplicatii? Iar testarea nu dureaza 10 secunde ci poate dura multe ore. Cand l-ati dat la reparat trebuia sa anulati orice autologon.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
GermanAlex, utilizator
Viber si whatsapp nu au autologin, intra online doar in momentul in care sunt accesate aplicatiile, daca telefonul este pornit si aplicatiile deschise in background, tot status offline are, doar in cazul in care este aplicatia deschisa si se lucreaza in ea are statusul online.
Eu am trimis telefonul in service pentru o problema cu semnalul, nu aveau legatura aplicatiile respective cu problema semnalata de mine.
Pe langa acest fapt si-au luat angajamentul sa rezolve problema in 15 zile si au trecut 30 fara sa primesc un raspuns, intre timp telefornul a si iesit din garantie acum 2 zile si nu ma anunta nimeni ce se intampla cu problema mea.
Telefonul nu a iesit din garantie deoarece timpul cat sta la reparat nu se socoteste.
Mai aveti, deci, cam o luna de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divulgarea corespondentei MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua. Exista o lege care interzice divulgarea corespondentei purtate cu o alta persoana? In speta, o persoana doreste sa arate corespondenta purtata ... (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)