Dle freeelis, :)in perioada de proba, pt ce ar inceta angajatorul contr de munca al unui angajat, daca nu pt necorespundere profesionala?! ca doar n-o sa-l dea afara ca are ochii verzi in loc de negri ;)sau ca poarta pantofi fara siret;)... Da, chiar stiu si procedura de evaluare obligatorie inaintea incetarii contr unui angajat pt necorespundere profesionala, dar despre asta vorbim cand a expirat perioada de proba si este altceva, de aici si intrebarea legata de concediere colectiva, daca este sau nu este, cand de fapt , angajatii sunt in perioada de proba! E adevarat ca mai am pana epuizez toate itm-urile din tara, :stunned:de doua zile tot sun, am vorbit cu vreo 7 itm-uri, am vb la minister, am vb la inspectia muncii pe tara, am vb la oficiul juridic din inspectia muncii de pe Radu Voda, am vb cu judecator (fost) la sectia VIII-a civila- litigii de munca... nineni nu imi spune clar nimic... nici asa, NICI ASA.... #-oma gandesc deja sa initiez demersuri pt propunere de completare a codului muncii si cu speta asta:hm:
1. - Cand incetati CIM cu art. 31(3) nu trebuie motivare:
Art. 31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...
- Adica partea care are initiativa incetarii CIM nu trebuie sa justifice de ce o face.
2. Incetarea CIM cu art. 31(3) nu se poate confunda sau asimila cu concedierea.
Daca vreti sa va raspund ironic o pot face si eu, nu numai dvs.
Nu a asimilat nimeni incetarea c.i.m.in baza art.31 alin.3 C.mun. cu concedierea, ci m-am raportat doar la art.68 alin.2 C.mun.
Angajatorul este cel care decide cum va incera c.i.m. si nu noi.
Nu am raspuns ironic, tocmai de aceea am adaugat fetzele acelea care fac cu ochiul, pt ca am scris glumind!!!! Si da, angajatorul decide, angajatorul sunt eu, insa treb sa tin cont de legislatie si doar am cerut raspunsuri de la cei in masura sa le dea punctual si clar,insa raspunsurile clare inca nu le-am primit ! Nimeni nu stie clar cum este corect sa procedez in aceasta situatie.
Ati fost in Radu Voda la ItM Bucuresti si la cei de la evidenta muncii , locatia din Octavian Goga?