avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE COLECTIVA: ESTE SAU NU ESTE??!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE COLECTIVA: ESTE SAU NU ESTE??!

Buna ziua,
am 206 angajati si doresc sa incetez contractele a 102 dintre ei. Toti cei 102 sunt in perioada de proba, deci pot face incetarile conf art 31.3 codul muncii; insa daca analizam textul articolelor ce reglementeaza concedierea colectiva, ar putea fi sau nu, o concediere colectiva?!
precizez ca cei 102 pers au fost angajate pt un proiect, un contract care ulterior ''a picat'' si nu ne-am asteptat la asta.
Multumesc,
mariamarinescu2011@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:49, 2 Februarie 2015
Dle freeelis, :)in perioada de proba, pt ce ar inceta angajatorul contr de munca al unui angajat, daca nu pt necorespundere profesionala?! ca doar n-o sa-l dea afara ca are ochii verzi in loc de negri ;)sau ca poarta pantofi fara siret;)... Da, chiar stiu si procedura de evaluare obligatorie inaintea incetarii contr unui angajat pt necorespundere profesionala, dar despre asta vorbim cand a expirat perioada de proba si este altceva, de aici si intrebarea legata de concediere colectiva, daca este sau nu este, cand de fapt , angajatii sunt in perioada de proba! E adevarat ca mai am pana epuizez toate itm-urile din tara, :stunned:de doua zile tot sun, am vorbit cu vreo 7 itm-uri, am vb la minister, am vb la inspectia muncii pe tara, am vb la oficiul juridic din inspectia muncii de pe Radu Voda, am vb cu judecator (fost) la sectia VIII-a civila- litigii de munca... nineni nu imi spune clar nimic... nici asa, NICI ASA.... #-oma gandesc deja sa initiez demersuri pt propunere de completare a codului muncii si cu speta asta:hm:
1. - Cand incetati CIM cu art. 31(3) nu trebuie motivare:

Art. 31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...

- Adica partea care are initiativa incetarii CIM nu trebuie sa justifice de ce o face.


2. Incetarea CIM cu art. 31(3) nu se poate confunda sau asimila cu concedierea.
Daca vreti sa va raspund ironic o pot face si eu, nu numai dvs.

Nu a asimilat nimeni incetarea c.i.m.in baza art.31 alin.3 C.mun. cu concedierea, ci m-am raportat doar la art.68 alin.2 C.mun.

Angajatorul este cel care decide cum va incera c.i.m. si nu noi.
Nu am raspuns ironic, tocmai de aceea am adaugat fetzele acelea care fac cu ochiul, pt ca am scris glumind!!!! Si da, angajatorul decide, angajatorul sunt eu, insa treb sa tin cont de legislatie si doar am cerut raspunsuri de la cei in masura sa le dea punctual si clar,insa raspunsurile clare inca nu le-am primit ! Nimeni nu stie clar cum este corect sa procedez in aceasta situatie.
Ati fost in Radu Voda la ItM Bucuresti si la cei de la evidenta muncii , locatia din Octavian Goga?

Alte discuții în legătură

Incetare cim - perioada de proba buna ziua , am nevoie de o confirmare ... alina.bratu alina.bratu Incetare CIM - perioada de proba Buna ziua , am nevoie de o confirmare din partea dumneavoastra : contractele de munca care inceteaza in perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motive care tin de persoana salariatului Patience Patience Va rog sa imi spuneti daca am inteles eu Codul Muncii corect: Daca in urma procedurilor de evaluare stabilite la nivelul unei firme, cu aproape 100 de ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare in perioada de proba fizz fizz Buna ziua! Astazi am primit o decizie de incetare a contractului de munca in perioada de proba in baza art.31 alin(3) si art 61 lit d din codul ... (vezi toată discuția)