avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE COLECTIVA: ESTE SAU NU ESTE??!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE COLECTIVA: ESTE SAU NU ESTE??!

Buna ziua,
am 206 angajati si doresc sa incetez contractele a 102 dintre ei. Toti cei 102 sunt in perioada de proba, deci pot face incetarile conf art 31.3 codul muncii; insa daca analizam textul articolelor ce reglementeaza concedierea colectiva, ar putea fi sau nu, o concediere colectiva?!
precizez ca cei 102 pers au fost angajate pt un proiect, un contract care ulterior ''a picat'' si nu ne-am asteptat la asta.
Multumesc,
mariamarinescu2011@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:49, 2 Februarie 2015
Sau prin demisie cu sau fara preaviz.
Da, am fost peste tot.... si mi s-a recomandat sa transmit intrebarea prin e-mail si voi primi raspuns.... si astept, de o saptamana.... si probabil voi mai astepta, mult si bine !!!
Probabil ca vi se va raspunde cu textul art.68 din Codul Muncii.

Termenul de raspuns este de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei dvs.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, cunosc termenul de raspuns! si dac eram un angajat, primeam in 15 zile... conf HG 500/2011:D
Pentru sesizarile la institutiile publice termenul de raspuns este de 30 de zile.

Pentru eliberarea documentelor de catre angajator si prevazute la art.8 alin.3 lit.a si b din HG 500/2011 exista termenul de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - perioada de proba buna ziua , am nevoie de o confirmare ... alina.bratu alina.bratu Incetare CIM - perioada de proba Buna ziua , am nevoie de o confirmare din partea dumneavoastra : contractele de munca care inceteaza in perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motive care tin de persoana salariatului Patience Patience Va rog sa imi spuneti daca am inteles eu Codul Muncii corect: Daca in urma procedurilor de evaluare stabilite la nivelul unei firme, cu aproape 100 de ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare in perioada de proba fizz fizz Buna ziua! Astazi am primit o decizie de incetare a contractului de munca in perioada de proba in baza art.31 alin(3) si art 61 lit d din codul ... (vezi toată discuția)