avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Recuperare tva pentru servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Recuperare tva pentru servicii intracomunitare

Buna ziua,

Firma mea trebuie sa livreze catre un client din Romania un curs tehnic. Acest curs este sustinut de producator in Germania.

Am primit de la producatorul din Germania factura pentru instruire cu tva-ul aferent inclus.

Cum ar trebui sa facturez eu mai departe catre clientul din Romania?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:41, 2 Februarie 2015
Pentru ca ati facut o achizitie intracomunitara trebuie sa va inregistrati in scopuri de TVA.
Dupa ce faceti acest lucru, facturati cu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara modimpex modimpex buna ziua! am urmatoarea situatie: firma noastra produce modele/matrite pentru turnatorii. am primit o comanda de la o firma germana pentru un model, dar ... (vezi toată discuția)
Tva ioan86 ioan86 O firma din Germania inregistrata in scopuri de TVA achizitioneaza de la un furnizor din China anumite marfuri.Furnizorul din China livreaza marfurile direct ... (vezi toată discuția)
Tva-ul adaugat pretului produsului mijemadalin mijemadalin Avem situatia urmatoare: Avem o firma in Romania, depozitul cu produse in Germania, iar clientul din Italia. Pentru a calcula pretul final al produsului, de ... (vezi toată discuția)