avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

O firma din Germania inregistrata in scopuri de TVA achizitioneaza de la un furnizor din China anumite marfuri.Furnizorul din China livreaza marfurile direct clientului firmei din Germania , client care are sediul in Romania si este inregistrat in scopuri de TVA.
Va rog sa-mi raspundeti care este regimul TVA in acest caz.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 14:28, 26 Noiembrie 2014
Formalitatile de import cine le face? Firma din Germania? Plateste firma germana TVA-ul in vama?

Pentru ca bunurile ajung direct in Romania si nu sunt transportate intre doua state comunitare ma gandesc ca livrarea de bunuri este o operatiune taxabila in Romania. In acest caz firma germana ar trebui sa isi desemneze un reprezentant fiscal in Romania care sa ii faca declaratiile si sa plateasca TVA-ul catre statul roman. Pe de o parte TVA-ul in vama iar pe de alta parte diferenta dintre TVA-ul colectat si TVA-ul din vama.
Precizez ca formalitatile de import din China le face firma din Germania si tot ea plateste TVA in vama.Firma din Germania factureaza bunurile clientului din Romania fara TVA deoarece atat firma din Germania cat si cea din Romania au cod valabil de TVA.
Va rog sa-mi comunicati daca TVA -ul platit in vama poate fi recuperat din Romania sau din Germania.
Am ales aceasta varianta pentru a nu primi marfurile in Germania si apoi sa le transport pentru clientul din Romania
Va multumesc







Asta inseamna ca bunurile sunt importate in Romania si apoi sunt livrate tot in Romania. In acest caz livrarea reprezinta o operatiune taxabila in Romania (eu asa vad lucrurile) deoarece nu se respecta conditia ca bunurile sa fie transportate catre un alt stat membru decat cel de plecare al transportului. Ca sa fie achizitie intracomunitara de bunuri ar trebui ca bunurile sa vina din alt stat decat Romania lucru care nu se intampla in cazul dvs.


ART. 130^1 Achiziţiile intracomunitare de bunuri

(1) Se consideră achiziţie intracomunitară de bunuri obţinerea dreptului de a dispune, ca şi un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinaţia indicată de cumpărător, de către furnizor, de către cumpărător sau de către altă persoană, în contul furnizorului sau al cumpărătorului, către un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Facturare catre china - livrare germania crinarug crinarug O societate factureaza marfa catre o firma din China iar aceasta doreste ca marfa sa-i fie livrata in Germania. Se intocmeste factura catre China si aviz ... (vezi toată discuția)
Facturare madalina_oprea madalina_oprea E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA ... (vezi toată discuția)